Koronatartuntojen määrä kääntynyt jälleen nousuun

Julkaistu: 16.11.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Espanjassa havaittujen koronatartuntojen määrä on jälleen kohoamassa. 15. marraskuuta maan keskimääräinen ilmaantuvuusluku oli 82, joka on 67 prosenttia korkeampi kuin kaksi viikkoa aikaisemmin.

Kuten aikaisempienkin korona-aaltojen aikana, koronatartuntojen tiheys vaihtelee melkoisesti alueittain. Kun Andalusiassa ilmaantuvuusluku ja samalla riski saada tartuntaa on nyt suhteellisen alhainen (44), ovat Navarran (203) ja Baskimaan (174) ilmaantuvuusluvut jo hälyttävän korkealla.

Myös Aragónissa (131), Baleaareilla (115), Kataloniassa (108) ja Riojassa (106) ilmaantuvuusluku on ylittänyt sadan rajan. Valencian maakunnassa ilmaantuvuusluku on nyt 88.

Espanjan terveysministeriön mukaan 79 prosenttia maan asukkaista oli rokotettu kokonaan marraskuun puoliväliin mennessä. Koronarokotukset eivät kuitenkaan estä tartuntojen leviämistä.

Terveysministeriö kehottaa kansalaisia edelleen huolehtimaan alkavan kuudenneen korona-aallon aikana maskin pitämisestä, käsihygieniasta, turvaväleistä ja muista suojatoimista tartuntojen ehkäisemiseksi.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Ministerio de Sanidad, El País

Jaa:

Espanjan leirintäalueet ovat aktiviteetteja täynnä

Espanja syksyllä: kastanjoita, sieniä, viiniä ja jazzia

add one