Koronatartuntojen määrä vähentynyt Espanjassa

Julkaistu: 18.06.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Koronavirustartuntojen määrä on ollut Espanjassa vähenemään päin viime viikkoina niin, että ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä 100.000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana on painunut alle sadan. Nyt koko maan keskiarvo on 96,6.

Edellisen kerran ilmaantuvuusluku oli Espanjassa alle sadan viime kesänä. Myös koronan aiheuttamien kuolemien määrä on pudonnut pandemian alhaisimpiin: torstaina menehtyneitä oli 19, joka on kolmanneksi vähiten viime vuoden keväästä lähtien.

Espanjan terveysministeriö kuitenkin huomauttaa, ettei pandemia ole suinkaan ohi. Keskimääräinen ilmaantuvuusluku on toki laskenut, mutta hitaasti, eikä kaikilla alueilla. Viime päivinä tartuntojen määrä on ollut jopa heinoisessa nousussa Kanariansaarilla, Kataloniassa, Galiciassa ja Murciassa.

Erityisen alhainen ilmaantuvusluku on Valencian maakunnassa (39,5) ja Baleaareilla (40). Andalusiassa lukema on kuitenkin edelleen suhteellisen korkea eli 177,6, kun maakunnassa todetaan edelleen päivittäin 1.200–1500 uutta tartuntatapausta.

Sairaalahoidossa koko Espanjassa oli maan terveysministeriön mukaan kesäkuun 17. päivänä yhteensä 2.959 potilasta, joista tehohoidossa oli 835. Viimeisimmän vuorokauden aikana sairaalahoitoon otettiin 313 uutta potilasta ja 570 pääsi sairaalasta kotiin.

Hallituslähteiden mukaan kasvomaskipakko ulkotiloissa päättyisi Espanjassa 26. kesäkuuta. Espanjan keskushallitus tekee asiasta päätöksen lehtitietojen mukaan juhannusviikolla.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Espanjan terveysministeriö, El País, Diario Sur, El Mundo

Jaa:

Uutiskirje Kesä 02/21

Syvenny länkkärien maailmaan Espanjan aavikolla

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.