Koronatesti vaaditaan Uudeltamaalta Espanjaan tulevilta

Julkaistu: 12.07.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Espanja edellyttää 12. heinäkuuta alkaen negatiivisen koronatestitodistuksen tai ’koronapassin’ eli EU:n virallisen digitaalisen koronatodistuksen kaikilta Uudenmaan alueelta lähteneiltä Espanjaan saapuvilta matkustajilta. Määräys on voimassa toistaiseksi ainakin 18. heinäkuuta saakka.

EU-koronatodistuksesta käy ilmi, että matkustajalla on joko alle 72 tuntia vanha covid-19-testin negatiivinen testitulos tai hän on saanut täyden rokotesarjan tai parantunut covid-19-taudista.

Määräys ei ainakaan toistaiseksi koske Uudenmaan ulkopuolelta suoraan Helsinki-Vantaan lentokentälle tulevia. He eivät tarvitse testitodistusta, kunhan on esittää todistus kotipaikasta Uudenmaan ulkopuolella tai matkalippu, joka osoittaa välittömän lähtöpaikan sijainneen Uudenmaan ulkopuolella.

Espanjaan koronatodistukseksi kelpaa joko virallinen pcr- tai antigeenitesti. HUS:n alueella testin voi saada teetettyä maksutta julkisessa palvelussa ja ladata todistuksen www.koronatietoni.fi-palvelusta. Yksityisellä puolella koronatestaus todistuksineen maksaa testistä ja tekijästä riippuen 149–327 euroa.

Kuten ennenkin, Espanja tiedottaa jatkosta nettisivustollaan www.mscbs.gob.es, jossa viikoittain julkaistaan lista riskimaista tai -alueista, jos vain osa maasta kuuluu riskiryhmään, kuten on nyt Uudenmaan kohdalla käynyt.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: www.mscbs.gob.es, HUS, www.koronatietoni.fi, www.kuluttajaliitto.fi/hintavertailu, kuva: Pixabay

***

Edit: Muokattu 13.7. klo 21.19. Lisätty ’koronapassin’ käyminen myös todistuksena maahan saavuttaessa.

Jaa:

Espanjassa edelleen maailman eniten sinilippurantoja

Parhaat paikat bongata delfiini

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.