Vertaa asuntoja

Liikkumisrajoituksia jatkettiin Andalusiassa 10.12. saakka

Liikkumisrajoituksia jatkettiin Andalusiassa 10.12. saakka

  • 23/11/2020

Andalusian maakuntajohto on päättänyt jatkaa alueellaan rajoitustoimia koronapandemian takia ainakin 10. joulukuuta saakka. Asuinpaikkakunnalta ei siten saa edelleenkään poistua ilman perusteltua syytä ja ulkonaliikkumiskielto on voimassa iltakymmenen ja aamuseitsemän välisenä aikana.

Nykyiset rajoitukset pysyvät lähes ennallaan. Ravintolat voivat kuitenkin aikaisemmasta poiketen pitää oviaan auki myös iltaisin 18–21.30 välisenä aikana tarjoten noutopalvelua. Asiakkaiden on nautittava antimet kotonaan. Lisäksi lelukaupat voivat näin joulun alla olla auki iltakahdeksaan saakka.

Granadan seudulla rajoitukset ovat provinssin 43 eteläistä kylää lukuunottamatta edelleen muita alueita tiukemmat eli siellä turha liikkuminen on kielletty myös päiväsaikaan toistaiseksi. Granadan tilannetta tarkastellaan viikoittain eli se voi helpottua ennen joulukuun 10. päivää, mikäli pandemiaa saadaan kuriin.

Maakuntajohtaja Moreno Bonillan mukaan on vielä aikaista sanoa, jatkuvatko rajoitukset yhtä tiukkoina joulun yli. Viimeisten viikkojen aikana tartuntojen määrä on laskenut Andalusiassa puoleen lokakuun lopun huippulukemista, mutta maakuntajohtajan mukaan koronatapausten määrän lasku ei ole vielä ollut riittävä, jotta rajoituksia voitaisiin höllentää toistaiseksi.

Koronan takia sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on laskenut maakunnan terveysviranomaisten mukaan marraskuun 10. päivän huipusta (3.478) viime perjantain 2.727 potilaaseen. Tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrän kehitys on ollut viime viikkoina Andalusiassa seuraava: 296 (29.10), 460 (10.11.), 528 (18.11.) ja 501 (20.11.). Luvut osoittavat, että tehohoitoa tarvitsevien määrä seuraa tartuntakehitystä viiveellä.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Servicio Andaluz de Salud (SAS), Diario Sur

***

Edit: Artikkelia muokattu 23.11. klo 15.12. Ulkonaliikkumiskiellon kellonaika muutettu.

Liity keskusteluun