Maskipakko poistuu osittain Espanjassa

Julkaistu: 24.06.2021
Poikkeustilannetiedotus

Espanjan keskushallitus on tehnyt päätöksen osittaisesta maskipakon lopettamisesta. Kesäkuun 26. päivästä lähtien nenä- ja suusuojaa ei ole pakko pitää ulkotiloissa, mikäli 1,5 metrin turvaetäisyys voidaan varmuudella säilyttää.

Maskin käyttö on siten edelleenkin pakollista esimerkiksi ruuhkaisilla kaduilla ja ulkona muissa paikoissa, joissa ihmisiä on jatkuvasti lähietäisyydellä. Siksi kasvomaski on syytä pitää aina mukana Espanjan taajamissa jalkaisin liikuttaessa.

Maskipakko pysyy myös edelleen voimassa julkisessa liikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa eli esimerkiksi myymälöissä, toimistoissa, kahviloissa, baareissa ja ravintoloissa. Terasseilla ilman maskeja voidaan seurustella samassa kotitaloudessa asuvien kesken, kun muihin asiakkaisiin on vähintäänkin 1,5 metrin turvaväli.

Entiseen tapaan omassa autossa ei ole maskipakkoa, jos kaikki matkustajat kuuluvat samaan kotitalouteen. Jos näin ei ole, on kaikkien käytettävä hengityssuojausta.

Joukkotapahtumissa on kaikkien pidettävä maskia, jos ne ei ole järjestetty osallistujille pelkästään 1,5 metrin välein olevin istumapaikoin.

Hallitus päätti terveysministerinsä mukaan myös, että yleisö voi palata Espanjan jalka- ja koripallo-ottelujen katsomoihin elokuun 15. päivän jälkeen.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähde: Espanjan hallituksen tiedotustilaisuus 24. kesäkuuta, kuva: Pixabay

Jaa:

Kesän 2021 hienoin festivaali

Suomi alkanut avata rajoja ulkomaalaisille