Andalusian maskisuositus ainakin kevääseen saakka

Julkaistu: 25.10.2021
AjankohtaistaAsuminenPoikkeustilannetiedotus
add one

Andalusian terveydenhuollosta vastaava maakuntajohtaja Jesús Aguirre suosittelee maskin käyttöä edelleen ainakin kevääseen saakka virustartuntojen minimoimiseksi.

Maakuntajohtajan mukaan suu- ja nenäsuojan käyttö suojaa sekä koronavirus- että influenssatartunnoilta, mistä syystä erityisesti talvikuukausina maskin käyttö on hyvin suositeltavaa, vaikka koronatartuntojen määrä onkin laskenut voimakkaasti syyskesän mittaan.

Aguirren mukaan influenssa-aalto voi olla alkavana talvena normaalia ärhäkämpi. Koronapandemian oloissa suojautuminen muilta keuhkoja rasittavilta virustartunnoilta on entistäkin tärkeämpää.

Andalusian ilmaantuvuusluku on nyt keskimäärin 30 ollen korkeimmillaan Almeriassa (61) ja alimmillaan Cádizin provinssissa (14). Málagan seudun keskimääräinen ilmaantuvuusluku on 40. Mijasissa ja Fuengirolassa lukema on keskimääräistä alempi eli 28. 

Maakuntajohtaja Aguirren mukaan tartuntoja on nyt ilmennyt suhteellisesti eniten 0–12-vuotiailla, koska he eivät ole vielä rokotusohjelmassa mukana.

Hän arvioi 6–12-vuotiaiden koronarokotusten alkavan marraskuun loppupuolella. Andalusian asukkaista noin 80 prosenttia on saanut täyden rokotussarjan ja riskiryhmiä on jo alettu piikittää kolmatta kertaa.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Diario Sur, Junta de Andalucía
Kuva: Pixabay.com

Jaa:

Rintojen puolesta!

Sijoitusasuntoja joka viidennellä

add one