Vertaa asuntoja

Rakentamista rajoitetaan asutuissa taloissa

Rakentamista rajoitetaan asutuissa taloissa

  • 13/04/2020

Maanantaista alkaen Espanjan rakennustyömailla on voitu käynnistää työt kaksi viikkoa kestäneen seisakin jälkeen. Vielä maanantaiaamuna hallitus tarkensi virallisessa lehdessä rakennustoimintaa koskevia poikkeustilasäädöksiä siitä missä remonttia saa tehdä.

Virallisen lehden (BOE) mukaan rakennustoiminta ei ole sallittu poikkeustilan aikaan asutuissa rakennuksissa. Poikkeuksena ovat työmaat, joissa rakentajilla ja materiaalitoimittajilla on käytettävissään kokonaan erillinen sisäänkäynti, jota rakennuksen asukkaat ja siellä asioivat eivät käytä, eikä työntekijöiden ja asukkaiden välillä ole muutenkaan kanssakäymistä.

Toinen poikkeus on välittömiä toimenpiteitä edellyttävät korjaustyöt, kuten esimerkiksi putkirikot. Ammattilaisen voi kiireellisessä tapauksessa kutsua kotiinsa korjaustöihin.

Rajoitukset koskevat siten myös pieniä ulkopuolisten tekemiä remontteja, jotka voi lykätä myöhemmäksi, kuten esimerkiksi sisämaalauksia. Tarkoituksena on estää mahdollinen viruksen leviäminen työntekijöiden ja tarvikkeiden mukana.

Jos itse tekee remonttia omassa kodissa, niin se onnistuu jos tarvikkeet löytyvät kotoa tai ne voi tilata kotiinkuljetuksella. Kaupasta niitä myydään vain ammattilaisille.

Liity keskusteluun