Vertaa asuntoja

RIP 10 003 España

RIP 10 003 España

  • 02/04/2020

Torstai 2. huhtikuuta 2020 jää Espanjan historiaan päivänä, jolloin maan koronaviruspandemian kuolonuhrien määrä ylitti 10.000. Terveysministerin mukaan tartuntahuippu on kuitenkin ohitettu.

Todettujen tartuntojen määrä oli torstaina 110.238 ja kuluneen vuorokauden aikana Espanjassa kuoli koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin 950 henkeä, mistä syystä menehtyneiden kokonaismääräksi tuli 10.003 ihmistä.

Vaikka tartunta- ja kuolleisuusluvut ovat edelleenkin huonoja, Espanjan parlamentin terveysvaliokunnan kokoukseen torstaina osallistuneen terveysministeri Salvador Illan mukaan Espanjassa on ohitettu tartuntahuippu ja maassa on siirrytty pandemian tasaantumisvaiheeseen.

Huippu ohitettu

Kuolleisuus pysyy ministerin mukaan lähiaikoina toistaiseksi korkealla tasolla, koska tällä hetkellä vakavasti sairaat ovat saaneet tartunnan 2–3 viikkoa sitten ja kuolonuhrien määrän lasku seuraa viiveellä muuta kehitystä. Ministeri huomautti kuitenkin, että suhteellinen kuolleisuus tartuntatapauksiin verrattuna on jo laskusuunnassa, vaikka kuolleitten määrä on edelleen korkealla tasolla.

Kataloniassa kasvua

Myönteinen uutinen on myös, että muutamissa maakunnissa tehohoitopaikkojen lisäämispaine on jopa hellittänyt. Katalonian tilanne on kuitenkin edelleen hyvin huolestuttava, sillä siellä pandemia etenee tällä hetkellä määrällisesti voimakkaimmin Espanjan maakunnista.

 

Liity keskusteluun