Rokotettu ei joudu karanteeniin altistuksen vuoksi

Julkaistu: 22.12.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Kaksi rokotusta saaneet eivät Espanjassa joudu karanteeniin, vaikka olisivat altistuneet koronalle. Heille suositellaan kuitenkin kontaktien rajoittamista.

Katalonia ehti jo 17.12 määrätä karanteenin kaikille, jotka ovat altistuneet koronalle. Kuitenkin 21.12 päätettiin koko Espanjassa, että rokotetut, jotka ovat altistuneet virukselle suositellaan ainoastaan pidättäytymistä laajoista sosiaalisista kontakteista ja pitämään etäisyyttä. Katalonia tulee noudattamaan koko Espanjan ohjeistusta. Rokottamaton joutuu 10 päivän karanteeniin. Tämä on linjassa Suomessa olevan THL:n määräyksen kanssa.

Espanjassakin on useita ohjeita antavia elimiä, joiden päätökset menevät ristiin. Myös täällä ne ovat sekoittaneet kansalaisten mieltä. Pääministerin ilmoituksen mukaan tänään asiasta keskustelevat seuraavaksi aluehallintojen päättäjät.

Päivitys 03.1.21
Espanjan terveysviranomaiset ovat höllentäneet karanteenimääräyksiä. Nyt henkilön, jolla on koronatartunta, täytyy olla karanteenissa seitsemän vuorokautta entisen kymmenen sijasta. Karanteeni tietenkin pitkittyy, jos oireet jatkuvat.

Sama sääntö koskee altistuneita rokottamattomia henkilöitä, vaikka heillä ei olisi koronasairauden oireita. 

Lähde
catalannews.com

Jaa:

Espanjassa aatosta lähtien maskinkäyttö myös ulkona

Koronan vahvisterokotteet annetaan Espanjassa ikäjärjestyksessä

add one