Suomi alkanut avata rajoja ulkomaalaisille

Julkaistu: 23.06.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Suomen rajoja on avattu ulkomaalaisille ja siten myös espanjalaisille keskiviikosta 23. kesäkuuta lähtien. Muiden EU- ja Schengen-maiden asukkaat voivat nyt matkustaa Suomeen, jos he ovat saaneet rokotteet tai sairastaneet koronan aikaisemmin.

Työmatkailun osalta liikenne muuttuu vielä vapaammaksi. EU- ja Schengen-alueelta tulevilta työmatkailijoilta ei Suomeen saapuessa edellytetä rokotuksia tai sairastettua tautia, mutta Suomeen saavuttaessa on käytävä koronatestissä 72 tunnin aikana.

Finnairin sivuilta voi tarvittaessa tarkistaa päivitetyt tiedot:
www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet/saapuminen-suomeen-ulkomailta-2166376

Turun yliopiston virusopin professori Ilkka Julkunen ei pidä EU:n sisärajojen avaamista suurena riskinä YLE:lle antamassaan haastattelussa: ”Euroopassa rokotetilanne on hyvin samankaltainen kuin Suomessa. Tilanne näyttää muuallakin Euroopassa hyvältä tai ainakin lähes yhtä hyvältä kuin täällä”, Julkunen kommentoi.

Tilanne Espanjassa

Espanjankin koronatilanne on ollut paranemaan päin viime aikoina, tosin hitaasti. Viruksen deltavariantti pitää kuitenkin terveysviranomaiset varpaillaan. Sen odotetaan yleistyvän myös Espanjassa lähiviikkojen aikana.

Espanjan keskimääräinen ilmaantuvuusluku on nyt 92, mutta esimerkiksi Andalusiassa vielä 171 eli suhteellisen korkea. Viikko sitten lukema oli eteläisessä maakunnassa 184.

Tapausten määrä on kohonnut hieman kuluneella viikolla kymmenessä Espanjan maakunnassa. Ne ovat Asturias, Baleaarit, Kanariansaaret, Cantabria, Castilla-La Mancha, Katalonia, Ceuta, Valencia ja Murcia. Muualla suunta on ollut loivasti laskeva.

EU:n koronatodistus käytössä myös Suomessa

Euroopan unionin koronarokotustodistus on nyt myös käytössä sekä Suomessa että Espanjassa, kun Suomen kansallinen todistus päivitettiin 22. kesäkuuta yhteensopivaksi EU-todistuksen kanssa. Käytäntö helpottaa tuntuvasti rokotettujen matkustamista maiden välillä.

Lisäksi Espanjan hallitus on ilmoittanut poistavansa kasvomaskipakon ulkotiloissa 26. kesäkuuta lähtien. Terveysministeriö kuitenkin suosittelee maskin pitämistä myös ulkosalla, jos ympärillä on paljon ihmisiä, eikä turvavälejä voida säilyttää.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: IECA, Diario Sur, ABC, YLE, Finnair

Jaa:

Maskipakko poistuu osittain Espanjassa

Uutiskirje Kesä 02/21

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.