Terveysministeriö suosittaa rajoituksia pääsiäisen ajaksi

Julkaistu: 02.03.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Covid19-tartuntojen ilmaantuvuusluku on laskenut viimeisten viikkojen aikana Espanjassa, mutta rajoitusten suositellaan edelleen pysyvän voimassa pääsiäisen ajan.

Espanjan terveysministeriön mukaan tartuntojen määrän vähentyminen on hiljentynyt viime päivinä, mistä syystä koronarajoitukset olisi syytä pitää ennallaan myös jatkossa.

Maanantain ilmantuvuusluku oli 175 sataatuhatta asukasta kohden viimeisen 14 päivän aikana. Terveysministeriön mukaan on epätodennäköistä, että luku laskisi alle tavoiteluvun (50) pääsiäisviikkoon mennessä, mistä syystä ministeriön asiantuntijat suosittelevat rajoitusten säilyttämistä myös suositun lomaviikon eli Semana Santan aikana.

Epävarmuutta tulevasta lisäävät uudet virusmuunnelmat, joiden tarttuvuus on aikaisempaa herkempi. Lisäksi sairaalapotilaiden määrä ja kuolleisuus ovat pysyneet Espanjassa edelleen suhteellisen korkealla tasolla.

Kokonaistilanteesta johtuen terveysministeriö suosittaa, että liikkumista maakunnista toiseen rajoitettaisiin myös pääsiäisen aikaan, mikä tarkoittaisi sitä, ettei juhlaviikolla esimerkiksi pääkaupunkiseudulta voisi matkustaa rantalomakohteisiin, kuten perinteisesti on tapana.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähde: Comisión de Salud Pública del Ministerio de Sanidad
Kuva: Pixabay

Jaa:

Eteläiseen Espanjaan tiedossa calima-sadetta

Netflix-sarja tukki katalonialaisen perheyrityksen tilauskirjat

add one