Tiukat liikkumisrajoitukset jatkuvat pääsiäisviikolla

Julkaistu: 11.03.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Viranomaiset ovat päättäneet kieltää kokonaan liikkumisen maakunnasta toiseen Manner-Espanjassa sekä pääsiäisviikolla ajalla 26.3. – 9.4. että isänpäivän (San José) aikaan 17.3. – 21.3.

Itsehallintoalueiden sisällä provinssien väliseen matkustamiseen voi tulla vielä alueviranomaisten määräyksestä erillisiä säädöksiä, joista tiedotetaan lähemmin myöhemmin.

Madridin aluehallinto ilmoitti vastustavansa yleistä liikkumisrajoituspäätöstä ja olevansa sitä noudattamatta, mutta käytännössä pääkaupunkiseudulta ei voi liikkua muualle, kun kaikki naapurimaakunnat ovat liikkumiskiellon piirissä.

Myös pääsiäispyhien aikaan ulkonaliikkumiskielto on voimassa koko maassa alkaen paikkakunnasta riippuen joko iltakymmeneltä tai yhdeltätoista ja päättyen kuudelta aamulla.

Henkilöt, jotka eivät asu samassa kotitaloudessa, voivat kokoontua yhteen korkeintaan neljästään suljetuissa yleisissä tiloissa ja kuudestaan avoimissa tiloissa ulkona tai terasseilla. Kaikki vierailut kodeissa ovat kiellettyjä. Terveysministeriö suosittelee paikallisviranomaisille myös kaikkien julkisten yleisötilaisuuksien kieltämistä.

Ulkomaalaiset matkailijat voivat saapua Espanjaan vapaasti, mutta eivät myöskään saa liikkua kohdeprovinssinsa tai -hallintoalueensa ulkopuolelle Espanjan sisällä. Esimerkiksi Málagan lentokentälle saapuvien on pysyteltävä Aurinkorannikon alueella, ellei Andalusian aluehallinto erikseen salli liikkumista provinssista toiseen alueen sisällä.

Isänpäivää (San José) vietetään Espanjassa 19. maaliskuuta, joka on pyhäpäivä seuraavilla alueilla: Madrid, Valencia, Murcia, Navarra, Extremadura, Galicia ja Baskimaakunta.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Ministerio de Sanidad, El Mundo, Diario Sur
Kuva: Pixabay

Jaa:

Vida laboral – ote työhistoriasta 5 minuutissa

Espanjan bkt laski eniten viime vuonna

add one