Ulkonaliikkumiskielto ei laajene toistaiseksi

Julkaistu: 23.01.2021
Poikkeustilannetiedotus
add one

Todettujen koronatartuntojen määrä on lisääntynyt Espanjassa kovaa vauhtia pandemian kolmannen aallon aikana tammikuussa, mutta Espanjan hallitus ei katso tarpeelliseksi laajentaa ulkonaliikkumiskieltoa, vaikka suurin osa maakuntien johtajista sitä esitti kuluneella viikolla.

Pääministeri Pedro Sánchez yhtyi perjantaina Espanjan terveysministerin kantaan, jonka mukaan ulkonaliikkumiskieltoa ei tarvitse laajentaa klo 20.00 alkavaksi. Voimassa olevan poikkeustila-asetuksen mukaan se voi alkaa päivittäin aikaisintaan klo 22.00.

Päätökseen vaikuttanee Katalonian maakuntavaalit, joita hallitus ei halua lykätä. Vaalit on tarkoitus pitää 14. helmikuuta ja hallituspuolue PSOE:n ehdokas maakunnan johtoon on maan nykyinen terveysministeri Salvador Illa. Mikäli ulkonaliikkumiskieltoa laajennettaisiin, se voisi merkitä vaalien siirtämistä myöhempään ajankohtaan, mikä saattaisi heikentää Salvador Illan kannatusta vaaleissa.

Perjantaina julkaistun tilaston mukaan Espanjassa havaittiin viimeksi kuluneen vuorokauden aikana 42.885 koronatartuntaa ja 400 virustartunnan takia menehtynyttä. Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut Espanjassa 828 tapaukseen 100.000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Vakavan pandemiatilanteen raja on asiantuntijoiden mukaan 250 tartuntaa eli kriittinen raja on ylittynyt Espanjassa jo kolminkertaisesti. Galiciassa ilmaantuvuusluku on korkein eli peräti 1.888 tapausta.

Pääministeri lupasi perjantaina, että heinäkuuhun mennessä rokotetaan yli 70 prosenttia väestöstä koronavirusta vastaan. Tavoitteen saavuttaminen edellyttäisi kuitenkin rokotusten lisäämistä moninkertaiseksi nykyisestä rokotusvauhdista.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: El Mundo, El País, ABC, Diario Sur

***

Edit 23.1.2021 klo 15.45: Vaalien päivämäärä korjattu.

Jaa:

Tutustu Madridin makeaan uuteen herkkumuseoon

Ralliespanjaa Andalusialaisittain, osa 3 – ensikosketus espanjalaiseen ralliin!

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.