Vertaa asuntoja

Vippaskonsteilla ei pääse pitkälle

Vippaskonsteilla ei pääse pitkälle

  • 02/04/2020

Ulkonaliikkumisrajoitukset ovat saaneet jotkut kokeilemaan vippaskonsteja päästäkseen kaduille jaloittelemaan hieman useammin. El País-lehden artikkelissa kerrotaan, että sisäministeriöltä saadun tiedon mukaaan 30.3. mennessä koko maassa on jaettu yhteensä 216.326 sakkoa.

Lemmikin ulkoilutus

Verkossa on esimerkiksi julkaistu ilmoituksia, joissa tarjotaan koiraa kävelytettäväksi rahallista korvausta vastaan. Poliisiviranomaiset ovat jo sakottaneet useita koiranvuokraajia ja -vuokraajia, sillä kyseistä toimintaa ei sallita.

Omaakaan maskottia ei saa myöskään kävelyttää liian usein. Poliisit päivystävät tuntikausia samoilla seuduilla ja jos he näkevät saman koiran eri kävelyttäjän kanssa useasti saman päivän aikana kadulla, on todennäköistä, että 500–1000 euron sakko rapsahtaa saman tien.

Raittiin ilman tarve on niin kova, että kaduilla on nähdyt myös pehmolelukoiran sekä vuohen kävelyttäjiä.

Kaappien täydennys

Mitä harvemmin kaupassa käy, sitä pienempi on viruksen leviämisen todennäköisyys ja päinvastoin. Viranomaisohje on tehdä useamman päivän ja mieluusti viikon elintarvikeostokset kerralla.

Tyypillisin tapa yrittää kiertää ulkoilusääntöjä on kuitenkin mennä lähikauppaan tekemään pienostoksia. Jotkut ovat ymmärtäneet, että kauppareissu on sallittu pelkän sixpackin tai perunalastupussin ostamiseksi. Näin ei suinkaan ole.

Elintarvikeliikkeessä asioiminen on sallittu välttämättömien elintarvikkeiden hankkimiseksi. Samalla kyseisestä myymälästä voi toki ostaa myös olutta ja perunalastuja, mutta erillinen kauppamatka niiden hankkimiseksi ei ole asetuksen mukaan sallittu ja säännösten rikkomisesta seuraa sakot, jos poliisit pysäyttävät ja tarkistavat kauppakassin sekä ostoskuitin, kuten on jo usein tapahtunutkin. Siksi ostoskuitti on hyvä pitää tallessa paluumatkan ajan.

Ostokset täytyy tehdä lähimmässä kauppaliikkeessä, ellei kyse ole esimerkiksi allergikon erikoisruokavaliosta, joka saattaa edellyttää hieman pidempää kauppamatkaa. Sitä varten on parasta olla mukana esimerkiksi lääkärintodistus, jolla poikkeavan ruokavalion voi perustella, jos poliisi pysäyttää ja kysyy matkan syytä.

Lähteet: Real Decreto 463/2020, El Mundo, El País

Kuva: Guardia Civil

Liity keskusteluun