Vertaa asuntoja

WHO vaatii Espanjalta tiukempia toimia

WHO vaatii Espanjalta tiukempia toimia

  • 01/04/2020

Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyshätätilapäällikkö,  totesi Genevessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Espanjassa ja Italiassa pelkät liikkumisrajoitukset eivät hänen mielestään riitä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyshätätilapäällikkö, erikoislääkäri Michael Ryan totesi 30. maaliskuuta Genevessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että Espanjassa ollaan lähellä pandemian lakipistettä.

Hänen mukaansa Espanjassa ja Italiassa asetetut liikkumisrajoitustoimet eivät kuitenkaan pelkästään riitä nitistämään koronavirusta, vaan niiden rinnalla on käynnistettävä muita toimenpiteitä.

”Kaikki puhuvat nousevasta tartuntakäyrästä ja sen loiventamisesta. Kysymys kuitenkin kuuluu, miten se saadaan laskemaan. Käyrän alentaminen ei onnistu pelkästään liikkumisrajoituksilla”, Ryan huomautti.

Hänen mukaansa tartunnan saaneiden ja niihin altistuneiden etsintää ja eristämistä on tehostettava. Vain siten tartuntatapausten määrä voidaan saada laskemaan ja alenemaan kohti nollaa.

Kuolleiden määrän nousu kuitenkin tasaantunut Espanjassa

Espanjassa koronaviruksen aiheuttamien kuolemantapausten määrä ei ole enää viime päivinä ollut paljonkaan nousussa, vaan menehtyneitä on ollut 812–864/vrk viiden viime vuorokauden aikana eli 27.– 31. maaliskuuta.

Jyrkimmin kuolemantapausten määrä kasvoi 17.-24. maaliskuuta. Viikon aikana päivittäisten kuolemien määrä nousi 107:stä 738:aan.

Lähde: WHO

Liity keskusteluun