Vertaa asuntoja

Yhdeksän Málagan kaupunkia sulkuun keskiviikkona

Yhdeksän Málagan kaupunkia sulkuun keskiviikkona

  • 25/01/2021

Koronapandemian levinneisyyttä osoittava ilmaantuvuusluku on noussut Málagan provinssissa yli tuhannen nyt yhdeksässä uudessa kaupungissa.

Luku on noussut yli kriittisen rajan nyt myös Marbellassa, Esteponassa, Alhaurín de la Torressa, Manilvassa, Villanueva del Rosariossa, Benarrabássa, Toloxissa, Casabermejassa ja Mollinassa, mistä syystä niissä on kielletty kaikki muu kuin yhteiskunnan toimintojen kannalta välttämättömmin yritystoiminta ja liikkuminen keskiviikosta 27.1. alkaen seuraavan kahden viikon ajan. Katso tästä aiemmat Aurinkorannikon kaupungit, joissa kotoa tai asuinpaikkakunnalta poistuminen on kielletty: Aurinkorannikolle uusia rajoituksia.

Myös monen muunkin Aurinkorannikon paikkakunnan ilmaantuuvusluku on maanantaina lukujen perusteella lähestymässä kriittistä tuhannen tapauksen rajaa: Málagan kaupunki (945), Mijas (901), Fuengirola (840), Benalmádena (820). Rannikon kaupungeista ainoastaan Torremolinos (750) ja erityisesti Nerja (388) ovat toistaiseksi selvästi ’lockdownia’ tarkoittavan ilmaantuvuusluvun rajapyykin alapuolella.

Andalusian aluehallinnon Covid19-seurantaryhmä tekee mahdollisia rajoituspäätöksiä ilmaantuvuuslukujen perusteella viikottain maanantaisin ja torstaisin, joten uusia vähintään kaksi viikkoa kestäviä sulkuja voi olla odotettavissa Costa del Solilla alkaneen viikon loppupuolella.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Diario Sur

Liity keskusteluun