Suomalais-espanjalainen arkkitehtitoimisto palvelee Espanjassa

Julkaistu: 13.02.2020
Remontointi ja rakentaminenUusimmatYritysuutiset
add one

YRITYSUUTINEN

Saark tarjoaa pohjoismaista osaamista espanjalaisissa olosuhteissa.  Tiedostamme erot rakentamisessa Espanjassa ja Pohjoismaissa. Uskomme, että voimme tukea asiakasta, koska rakentaminen vieraassa maassa voi monesti olla stressaava kokemus.

Saark arkkitehtitoimisto sai alkunsa Norjassa Stavangerissa, jossa pariskunta Aino Heikurainen ja Andrés García Martí asuivat 12 vuotta. Olimme mukana asuintaloprojekteissa ja suunnittelimme pientaloja ja remontteja, kertoo Aino. Muutimme pari vuotta sitten Valenciaan, josta Andrés on kotoisin, ja avasimme myös tänne toimiston. Meillä on kaksi lasta ja isovanhemmat ovat täällä. Toki aurinkoinen sääkin houkutteli, naurahtaa Aino.

Mukana alusta loppuun

Saark tarjoaa nyt Stavangerin lisäksi arkkitehtipalveluita myös koko Espanjassa remonttiprojekteista uusien pientalojen rakentamiseen sekä hankkii niihin tarvittavat rakennusluvat. Haluamme suuntautua pohjoismaisille asiakkaille, koska meillä on sekä kielitaitoa että ymmärrystä asiakkaan kulttuurista, painottavat Aino ja Andrés.

Olemme mielellämme mukana alusta asti ja kuuntelemme asiakkaamme toiveita ja tarpeita. Näin lopputuloksesta tulee mieluinen, painottaa Andrés. -Meillä on hyvä kontaktiverkosto täällä, sillä olen opiskellut ja tehnyt töitä täällä. Mietimme asiakkaan budjetin mukaan juuri heille oikeat yhteistyökumppanit.

Paikallista tietotaitoa

Andrés käyttää mielellään paikallisia materiaaleja. Hän on tehnyt useamman projektin kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja se on hänelle itsellekin tärkeä arvo. Norjassa hän on suunnitellut energian käytöltään kestäviä rakennuksia.

Pohjoisessa suunnittelussa mietitään, että miten kerätään valoa ja tuodaan energiaa taloon. Näin talo ei tarvitse erikseen lämmitystä. Mutta ero Pohjoismaiden ja Espanjan välillä on, että täällä pitää suojata talo auringolta, jotta kuumuus ei pääse sisään. Tähän päästään valitsemalla oikeat materiaalit ja suunnittelemalla ilmanvaihto. Ristiveto on tärkeä tuuletuksessa ja siksi se pitää ottaa huomioon talon suunnittelussa.

Säädökset täällä Espanjassa ovat löysemmät eristysten käytössä. Opin Norjassa, että eristystä ei voi koskaan olla liikaa, toteaa Andrés. Persianat eli kiinteät ikkunakaihtimet ovat Espanjassa tärkeitä, sillä ne sulkevat kylmän ja kuuman ulos. Me asennamme ne sisälle, koska silloin ne on helpompi korjata. Tyyliä kaipaavat voivat valita puiset mallit.

Asiakkaan mukainen tyyli

Suunnittelemme sekä modernia että perinteistä tyyliä. Olemme erikoistuneita kestävän kehityksen periaatteisiin ja energiansäästö on tärkeä teema suunnittelussa. Kuten monen espanjalaisen arkkitehdin, myös Andrésin suosikkisuunnittelija on Alvar Aalto. Monet Aallon suunnittelemat rakennukset Suomessa ovatkin hänelle tuttuja.

Andrés on huomannut, että asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneista käytännöllisistä ratkaisuista. Projektia suunnitellessa kannattaakin miettiä, että mikä on oikeasti tärkeä asia ja mistä haluat nauttia asunnossa. Onko se tyyli, mukavuus, kodikkuus tai vaikka käytännöllisyys.

Puuelementin käyttö materiaalina ei ole kovin yleistä Espanjassa. Suomalaiselle se kuitenkin luo kodikkuutta.  Andrés on löytänyt hyvät kontaktit, joilta saa hyvälaatuisia puumateriaaleja. Sitä voi käyttää vaikka pieniä määriä ja se jo tuo lämpöä. Meillä itsellä on puulattiat ja pidämme niistä kovasti, toteaa Aino.

Sujuvaa projektinjohtoa

Toivomme tervetulleeksi asiakkaat kauempaakin, sillä käymme asiakkaan luona, kertovat Aino ja Andrés. Jokainen asiakas on erilainen ja suomalaiselle on tärkeää luottaa arkkitehtiin, jolla on paikallisosaamista. Tunnemme sekä suomalaisen että espanjalaisen kulttuurin.

Aino koordinoi projektit ja puhuu suomen lisäksi espanjaa, englantia, norjaa ja ruotsia. Ensimmäinen konsultointi on ilmainen ja silloin voidaan alustavasti miettiä suunnitelmia ja budjettia.

Lue lisää ja katso yhteystiedot tästä.

 

Jaa:

Palkokasvit eivät lihota – kokeile maittavaa reseptiä

Menovinkit 14.-16.2.2020

add one