Suomalaisyhtiö rakentaa tehtaan Málagan alueelle

Julkaistu: 16.02.2021
Remontointi ja rakentaminen

Suomalainen parvekelasiyhtiö Lumon rakentaa kuluvan ja ensi vuoden aikana tehtaan Málagan provinssin pohjoisosassa sijaitsevaan Antequeraan, joka on Andalusian tärkein logistiikkakeskus.

Lumonin paikallisjohtaja Javier Martínez Urían mukaan tehdasinvestoinnin suuruus on 20 miljoonaa euroa ja valmistuttuaan tehdas työllistää suoraan ja välillisesti 200 henkilöä. Tehtaassa valmistuvat tuotteet kuljetetaan koko eteläiseen Eurooppaan.

Tehtaan rakennustyöt alkavat kevään aikana ja tehtaan on määrä olla toimintakunnossa syksyllä 2022. Nykyisin Lumonilla on toiminnassa kaksi tehdasta, yksi Kouvolassa ja toinen Kanadassa.

Yli 40 vuotta sitten Suomessa perustetun yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 32 miljoonaa. Lumon on kaksinkertaistanut tuotannon ja henkilöstön määrän viidessä vuodessa. Espanjassa yhtiö on toiminut jo 30 vuotta.

”Espanjaan rakentuva uusi tehdas vastaa kansainvälisen kasvun myötä tulleeseen lisäkapasiteetin tarpeeseen. Toimitusaikaa lyhentämällä ja parantamalla toimitusvarmuutta palvelemme asiakkaitamme entistä paremmin ja olemme lähempänä heitä”, kertoo Lumonin toimitusjohtaja Jussi Kinnunen.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Lumon, La Opinión de Málaga, kuva: Flickr

Jaa:

Lievemmät rajoitukset voimaan Aurinkorannikolla

Opi espanjaa: golfkentän sanastoa