Sisustus ja puutarha

Kaktuksilla parempaa ilmaa

Julkaistu: 01.10.2018

Sisustuksessa keskitytään yhä enemmän silmää miellyttävän ulkoilmeen lisäksi valintoihin, jotka parantavat esimerkiksi huoneilman laatua. Kasvit kuuluvat mukaan sisustusideoihin, sillä niiden avulla voi huoneilman laatua parantaa jopa 50-60%.

Sisäilman merkitys on suuri, sillä vietämme sisätiloissa kotona ja työpaikalla noin 80 % ajastamme. Idea paremmasta huoneilmasta yhdistettynä kauniiseen sisustukseen kasvien avulla on kasvava trendi.

Kuivassa viihtyvät kaktuskasvit ovat erinomaisia sisustuskasveja, sillä ne tarvitsevat vähän vettä ja ovat helppohoitoisia. Kaktukset ovat luonnonmukaisia ilmanpuhdistajia, sillä ne imevät haitallisia aineita, joita huoneilmaan tulee esimerkiksi sisustuksessa käytettävistä synteettisistä huonekaluista ja sisustustuotteista.
Kasvien käyttö sisustuksessa myös vähentää melua sisätiloissa. Vertailumittaukset huoneilman laadusta ovat näyttäneet, että sisätilassa, jossa on kasveja, on 50-60% vähemmän home- ja bakteerimääriä.

Mielenkiintoista on myös muistaa, että kaktuskasvit ja muut kuivaan sopeutuneet kasvit keräävät erityisesti yöaikaan ilmasta hiilidioksiidia. Huoneilma paranee siis kasvien avulla niin että yöllä ilman happimäärä kasvaa.

Muodikas kaktus sisustuksessa

Kaktus on usean sisustajan valinta, sillä kasvien geometriset muodot ja esteettisesti kaunis pinta sekä kukinnot tekevät kasveista sisustuksen eläviä veistoksia. Kaktukset kasvavat hitaasti ja niiden malli ei muutu radikaalisti vuosien varrella. Erikokoiset kaktukset sopivat sisustuksessa eri tarkoituksiin ja tiloihin.


Helppohoitoiset kasvit viihtyvät ja kukoistavat ilman jatkuvaa kastelua ja hoitoa. Ja toki suuri tekijä on myös kaktusten puhdistava vaikutus huoneilmaan.

Muita sisäilmaa puhdistavia kasveja, jotka myös vaativat vain vähän vettä ovat myös
Aloe Vera
Agaave (Agave)
Kirjorönsylilja (Chlorophytum comosum (cintas))
Traakkipuut (Dracaena)
Sarviaaloe (Gasteria)
Isoposliinikukka (Hoya carnosa)
Tulilatva (Kalachoe blossfeldiana)
Isoanopinkieli (Sansevieria trifasciata)
Juoru (Tradescantia)
Palmuvehka (Zamiozulcas zamiifolia)

Tiedot ja kuvat: idealista.com 

Jaa:

Musiikkivideo Marbellan maisemissa

Lokakuu on Fuengirolan juhlakuukausi