AsuminenKotini EspanjassaRemontointi ja rakentaminenSisustus ja puutarhaVideot>Alue-esittelyt -videot

Kotini Espanjassa: Yhden naisen ja kolmen koiran unelma Mijas Campolla

Julkaistu: 26.11.2022

Harras haave pinkistä ovesta ja bougainvillesta toteutui sitkeän etsinnän tuloksena. Nyt Anni Toivakainen asuttaa perusteellisen remontin läpikäynyttä villaa Mijas Campolla. Harvinaisen selkeä tilaratkaisu loi pohjan toimivalle kokonaisuudelle, ja talosta kuoriutui loppuelämän koti. Katso videolta, miltä kiinteistö näyttää nyt!

Mijas Campon mutkittelevien pikkuteiden varsilla on erinäköisiä ja kokoisia villoja. Tämä onkin haluttu asuinalue. Rauhallisilla pihoilla laulavat mustarastaat, vaikka Fuengirolan rannat ja palvelut ovat vain lyhyen ajomatkan päässä.

Laadukkaat ratkaisut loppuelämäksi

Anni Toivakainen etsi unelmiensa taloa Aurinkorannikolla isommallakin harpilla, mutta hyvän kiinteistövälittäjän ja sitkeän haun avulla hän löysi juuri sen mitä etsi. – Ostin kiinteistön joulukuussa 2021, jolloin myös remontti alkoi. Uuteen kotiin pääsin muuttamaan helmikuussa 2022.

Talossa on keittiö, olohuone sekä kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuonetta. Osin laatoitettu ja osin nurmikkoinen piha kiertää taloa. Rinteeseen rakennettu tontti kätkee sisälleen myös ison autotallin.

– Halusin tehdä tästä minun näköiseni ja modernin kodin, joten tänne tehtiin perusteellinen remontti. Ennen kuin muutin sisään, halusin kolme asiaa tehdyksi: lattiat, sisämaalaukset ja kokonaan uudistetut vaatekaapit. Sitten muutin sisään ja asuin täällä loppuremontin ajan.

Keittiön ja ruokahuoneen välistä poistettiin seinä ja saatiin lisää avaruutta.

Anni vaihdatti kaikki ikkunat, kylpyhuoneet ja keittiö tehtiin kokonaan uusiksi sekä katolle asennettiin aurinkopaneelit. Keittiö valmistui nyt lokakuussa viimeisenä. – Ulkona on vielä paljon mitä pitää tehdä, mutta niillä ei ole kiire, huokaa Anni. Nautin nyt siitä, kun isot asiat ovat kunnossa.

Taloa kiertää piha, joka on talon edessä laatoitettu. Talon etupuolella on myös iso katettu alue. Pihan alla on tilava autotalli. Anni on suunnitellut, että sieltä saisi helposti asennettua hissin ylös. Onnettomuudessa loukkaantunut nilkka ei pidä ulkoportilta ylös talolle johtavien pitkien portaiden kävelystä ostoskassien kanssa.

Talon vieressä ja sivuilla on nurmikkoa, joka on tosin tällä hetkellä huonossa kunnossa. -Toivonkin talvelta sateita, jotta se kasvaisi. Nyt kun koirat möyrivät ulkona, niin sisälle kantautuu multaa ja hiekkaa jatkuvasti sisään.

Koko taloon vaihdettiin uudet laattalattiat, sillä vanhaa marmoria ei olisi saanut puhtaaksi eikä värikään miellyttänyt.

Uudet lattialaatat on helppo pitää puhtaana kolmen koiran taloudessa.

Talon lattia ja pinnat on suunniteltu niin, että ne on helppo pitää puhtaana kolmen kultaisennoutajan kanssa. – Siksi minulla ei ole täällä mattojakaan, naurahtaa Anni. Tosin nyt talvea vasten hieman haikailen mattoa tuohon sohvan eteen. Sen pitää kuitenkin olla helposti pestävä.

Annilla on aikaisemmin ollut paritalo Suomessa, joten kokemusta talosta ja sen kunnossapidosta on. – Olenkin löytänyt täältä ihanat työmiehet, jotka auttavat aina tarvittaessa. Kontaktieni kautta on löytynyt aina sopivat ammattimiehet, jotka ovat olleet valmiita tulemaan apuun. Espanjassa helpottaakin, jos puhuu espanjaa ja on ulospäin suuntautunut. 

Vanhassa talossa tulee eteen usein yllätyksiä. – Täälläkin huomattiin jätevesiputkistoissa juurakkojen kasvua, joten ne piti kaikki vaihtaa.

Kookos, Maissi ja Bolo tervehtivät Annin kanssa tulijoita hulppealla sisäänkäynnillä. Tutustumme videolla Annin kanssa taloon.

– Eteiseen halusin skandinaavisen tilan kengille, sillä suomalaiseen tapaan käytän sisällä mielelläni sisäjalkineita. Tässä oli siihen sopiva nurkka luonnostaan. Monessa talossahan kävellään suoraan keskelle olohuonetta.

Tässä talossa on muutenkin harvinaisen selkeä pohjaratkaisu. Avaruutta saatiin poistamalla ovia, ja valoa sisään tuovat neljät pariovet ulos. Kaksi kylpyhuonetta on ylellinen ratkaisu kahden makuuhuoneen talossa. Anni halusi luoda niihin erilaiset tunnelmat väriratkaisuilla. Myös kylpyhuoneen vesivedot ja pinnat uusittiin. Molemmissa on myös käsisuihkut. – Tietenkin, naurahtaa Anni.

Katso Espanjan asuntoja ja uudiskohteita Espanja.Comin asuntosivuilta

Päämakuuhuoneessa on hurmaava pukeutumistila eli buduaari, kuten Anni sitä nimittää. Siitä on kulku en-suite-kylpyhuoneeseen. Myös makuuhuoneista on pariovet ulos.

Toinen makuuhuone toimii työ-, vieras- ja jumppahuoneena.

Kotona töitä tekevälle työhuoneen ilmapiiri on tärkeä. – Viihdyn tässä huoneessa, ja siksi työntekokin on aina mukavampaa.

Katso myös Kotini Espanjassa: Taiteilijaperheen talo Mijas Pueblossa

Kaikkialla on tyylikäs ja harmoninen tunnelma, jota on mielenkiintoisesti piristetty hauskoilla yksityiskohdilla. Pinkki nojatuoli tai hauska lampunvarjostin tekevät tilasta persoonallisen. – Uusia kalusteita en ole hankkinut, kertoo Anni. Kaikki ovat edellisestä kodistani, ja ne löysivät heti paikkansa täältä.

Cavalla on kiva kilistää onnistuneen projektin lopputulosta!

Koko projektin kustannus jää piirun verran alle 400 000 euroon. Kysyntä ylittää tarjonnan tällä alueella, joten kiinteistön arvo on jo noussut sekä sijainnin että laadukkaan remontin myötä.

Täältä löydät kaikki Kotini Espanjassa -jaksot.

Pääkuva: Kookos, Maissi ja Bolo toivottavat hulppealla sisäänkäynnillä vieraat tervetulleeksi.

Teksti ja kuvat Jaana Monto
jaana.monto@espanja.com

West Wind Rentals & Properties etsii sinulle parhaat ja sopivimmat asunto- sekä
remonttikohteet Aurinkorannikolta yli 25 vuoden kokemuksella.
Ota yhteyttä ja kysy lisää! elponiente.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Asturiassa on vanhoja paimensuojia, joihin pääsee vain jalan

Espanjan Encisossa on 1 400 dinosauruksen jalanjälkeä