Pienen asunnon sisustusvinkit

Julkaistu: 24.02.2016
Sisustus ja puutarha

Pieni asunto on hyvä sijoituskohde tai kätevä omaan käyttöön sinkulle tai pariskunnalle. Näppärillä ratkaisuilla pienestäkin asunnosta saa toimivan.

Espanjaan muuttaa yhä enemmän nuoria, sinkkuja tai muuten vaan pienempää asuntoa etsivää. Yksiöitä (esp. studio) ei ole juuri tarjolla, joten vuokramarkkinat ovat hyvät. Niitä on myynnissä vanhemmissa taloissa, esim Torremolinoksessa sellaisen saattaa saada edullisestikin. Remontoimalla ja sisustamalla asunnon käytännölliseksi niistä saa hyviä vuokra-asuntoja lomalaisille tai vaikka nuorille työhöntulijoille.

Pääsääntönä on pitää kalustus yksinkertaisena  ja kalusteet siroina. Moderni tyyli on usein helpompi toteuttaa, varsinkin jos on Ikea lähellä. Vaaleat värit antavat valoa ja tilan tuntua. Yhteen seinään voi käyttää jotain tummempaa sävyä antamaan kolmiulotteisuutta ja kodikkuutta.

Sängyn voi sijoittaa joko hieman nostetun oleskelutilan lattian alle liukuvana elementtinä tai nostaa se parvella ylös.

Oleskelutilaan riittää muutama istumapaikka. Lisätuoleja saa vieraiden tullessa vaikka klaffituoleista tai marokkolaisittain isoista tyynyistä. TV on kätevä kiinnittää seinään ulospäin vedettävällä telineellä.

Keittiöön kannattaa ostaa pienemmät kodinkoneet. Integroimalla ne pysyy keittiö siistin näköisenä, varsinkin jos se on osa olohuonetta.

Varastotila kannattaa huomioida suunnittelussa. Pienen asunnon viihtyisänä pysyminen riippuu paljolti sen siisteydestä. Säilytystiloja voi kehittää kaikkiin tyhjiin tiloihin. Mielikuvituksella on tässä projektissa käyttöä. Jos sitä ei löydy itseltä, niin ammattilaisen apu on hyödyllistä.

Kuvat: idealista.com

 

Jaa:

Vedenalainen museo ja korallialusta Lanzarotelle

Vinkit hyviin asuntoesittelyvalokuviin