Vertaa asuntoja

Espanjaan saapuville kolmivaiheinen kontrolli

Espanjaan saapuville kolmivaiheinen kontrolli

  • 21/06/2020

Espanjan saapuvat matkailijat joutuvat maanantaista 22. kesäkuuta alkaen käymään läpi kolmivaiheisen koronakontrollin, kertoi terveysministeri Salvador Illa perjantaina ministeriönsä tiedotustilaisuudessa.

Ensin matkustajien on täytettävä maahantulolomake, jossa on kerrottava henkilö- ja majoituspaikkatiedot sekä ilmoitettava, onko asianomainen jo sairastanut Covid-19:n vai ei.

Sen jälkeen saapuvalta matkailijalta mitataan ruumiinlämpö.

Kolmannen vaiheen kontrollitesti on visuaalinen, jolloin terveydenhoitoalan ammattilainen tarkistaa päällisin puolin, onko matkustajalla havaittavia koronatartuntaoireita.

Mikäli matkustaja ei läpäise kaikkia kolmea vaihetta, hänet passitetaan erikoislääkärin johtamiin tarkempiin tutkimuksiin.

Terveysministeri totesi, että nyt valittu kontrollijärjestelmä on tarkoituksenmukaisempi kuin PCR-massatestin järjestäminen kaikille maahantulijoille.

Testaus koskee ilmeisesti vain lentokoneella saapuvia.

Päivitetyt kuolleisuusluvut

Ministeriö myös julkisti päivitetyt Espanjan koronakuolleisuusluvut. Niiden mukaan koronaan menehtyneitä on koko maassa tähän saakka yhteensä 28.313 ihmistä.

Ensimmäistä kertaa terveysministeriö samalla myönsi, että Covid-19:n takia kuolleita saattaa olla Espanjassa jopa 13.000 enemmän. Kaikkia mahdollisen virustartunnan saaneita kuolleita ei ole merkitty koronatilastoon siksi, koska heitä ei oltu voitu testata ennen menehtymistä. Näin tapahtui erityisesti vanhusten hoitokodeissa pandemian alkuvaiheessa.

Teksi: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähde: Espanjan terveysministeriön tiedotustilaisuus 19.6.2020
Kuva: Wikimedia.commons

Liity keskusteluun