Alue-esittelytUusimmat

Espanjan Gironan suosituimmalla vaellusreitillä on lentokoneen hylky

Julkaistu: 24.10.2022

Gironan provinssissa on useita kivoja reittejä vaeltamisesta pitäville. Yksi reiteistä on viime aikoina nostanut suosiotaan, sillä sen varrella on lentokoneen hylky keskellä metsää.

Vuonna 1986 syttyi hallitsematon palo ranskalaisessa Le Perthusin kaupungissa. Palo levisi myös Espanjan puolelle Gironaan, La Jonqueran kuntaan. Paloalueella oli voimakasta puuskittaista tuulta, joka teki sammuttamisen äärimmäisen vaikeaksi. Siitä huolimatta ranskalainen vesitasokone yritti sinnikkäästi sammuttaa paloa.

Lopputulos oli katastrofaalinen, sillä lentokone syöksyi maahan vuoristoiselle alueelle, lähelle Requesensin kaupunkia, ja koko sen nelihenkinen miehistö kuoli. Koneen hylky on ollut putoamispaikalla onnettomuudesta lähtien. Nykyään sitä ympäröi tiheä kasvillisuus.

Lentokoneen hylystä on vielä puolet jäljellä. Kuva Flickr.
Reitti lentokoneelle

Vaellusreitin varrella olevan lentokoneen luo on helppo päästä. Kävely kannattaa aloittaa Requesensin kaupungista, jonne voi pysäköidä ilmaiseksi. Requesensin kaupunkiin pääsee Gironasta ajamalla AP-7-tietä noin tunnin ja 20 minuutin ajan. Matkan viimeiset 20 minuuttia ajetaan tiellä, joka ei ole asfaltoitu ja siinä on kuoppia sekä kiviä. Välillä on myös kaksi aitaa, jotka pitää avata, jotta matkaa pystyy jatkamaan.

Kaupungista alkaa reitin kulku jalkaisin. Heti reitin alussa on lehmäaitaus, jonka vieressä on selkeästi merkitty reitti, jota pitkin kuljetaan noin tunnin verran. Matkan varrella voi nauttia rehevästä luonnosta ja upeista näkymistä. Vähän alle tunnin kävelymatkan jälkeen näkyviin tulee muistolaatta neljän menehtyneen miehistön jäsenen kunniaksi.

Muutaman metrin päässä on lentokoneen jäännöksiä, jotka näkyvät puiden välistä. Kone on katkennut kahtia, ja sen lisäksi lähiympäristössä on lentokoneen osia, kuten propellien paloja ja moottori.

Lähde
20minutos.es
Kuvat Flickr

Jaa:

Uutiskirje lokakuu 02/22

Suomi-autolla Espanjassa – milloin pitää vaihtaa rekisterikilvet?