Espanjan parhaat yliopistokaupungit Erasmus-opiskeluvaihtoon

Julkaistu: 20.09.2022
AjankohtaistaEläminen ja lomailuUusimmat

Espanjaa pidetään yhtenä Euroopan parhaana kohteena ulkomailla opiskeluun, ja Erasmus-ohjelman kysytyimmät yliopistot sijaitsevatkin juuri Espanjassa. Espanja vastaanottaa vaihto-opiskelijoita enemmän kuin mikään muu maa, ja suosiolle ei näy toistaiseksi laskua.

Syitä suosioon ovat muun muassa Espanjan mielenkiintoisuus ja erilaisuus sekä se, että tarjolla on useita yliopistoja kansainvälisille opiskelijoille. Idealista valitsi niistä neljä parasta Erasmus-vuodelle 2022.

Koe Madrid Erasmus-opiskelijana

Madrid on ehdottomasti huippukohde Erasmus-vaihtoon. Se on eloisa pääkaupunki keskellä Espanjaa. Maan pääkaupungissa jossa asuu noin kuusi miljoonaa ihmistä. Yliopistovaihtoehtoja on useita, joista Universidad Complutense on suosituin.

Madridissa on vireä opiskelijayhteisö, jonka joukossa on Erasmus ja Erasmus+ opiskelijoita. Kaupungissa on lähes rajattomasti tekemistä ja kulttuuria. Lähiympäristössä on myös upeita kaupunkeja, kuten Toledo ja Segovia, joihin voi matkustaa vaikka viikonlopuksi.

Opiskele Andalusian Granadassa

Granada on todellinen opiskelijakaupunki ja yliopiston lukuvuoden aikana kaupungissa asuukin yhteensä 50 000 opiskelijaa. Granadan yliopisto vastaanottaa vuosittain eniten Erasmus-opiskelijoita.

Kaupungissa eläminen on suhteellisen edullista ja opiskelijoille on paljon erikoistarjouksia. Sen lisäksi vanha kaupunki ja siellä sijaitseva Alhambra-linnoitus on yksi Andalusian merkittävimpiä nähtävyyksiä. Sen sijainti merenrannan ja lasketteluunkin soveltuvien vuorien välissä mahdollistaa kahden päinvastaisen elementin kokemisen samalla alueella. Granadassa on suhteellisen helppoa löytää Erasmus-majoitus, ja kaupunki suorastaan kutsuu kokemaan yliopistoelämää.

Granadan maisemia hallitsee upea Alhambra.
Opiskele meren äärellä Valenciassa

Valenciassa on kaksi suurta yliopistoa, joten kaupungissa on hyvin nuorekas ilmapiiri. Sen sijainti Välimeren rannikolla tarjoaa useita hiekkarantoja ja hienon sään ympäri vuoden.

Kaupungin halkaisee upea vehreä puisto, jonka paikalla kulki aiemmin joki. Se on täydellinen paikka urheiluun. Myös merenrannalla on mahdollisuus harrastaa vesiurheilulajeja, kuten leijalautailua ja kajakilla melomista. Lisäksi Valenciassa järjestetään paljon Erasmus-tapahtumia, joten opiskelijatovereihin on helppo tutustua.

Valenciassa on myös modernia arkkitehtuuria.
Suuntaa Espanjan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Barcelonaan

Espanjan toiseksi suurimmalla kaupungilla Barcelonalla on paljon tarjottavaa. Kulttuuri on rikasta aina Picassosta ja Gaudista modernimpaan kulttuuriin asti. Merenrannalla sijaitseva Barcelona vetää paljon nuoria, opiskelijoita ja turisteja, ja Erasmus-toiminnot kasvavat jatkuvasti. Tarjolla on monenlaisia ryhmiä ja yhdistyksiä, jotka järjestävät matkoja ja tapahtumia opiskelijoille.

Barcelonan katukuvaa värittää Gaudin arkkitehtuuri.

Espanjan muita kiinnostavia opiskelukohteita ovat Sevilla, Salamanca ja Málaga.

Lue lisää jutussa mainituista Espanjan kaupungeista:
Erilainen Madrid
Upea Granada
Koko perheen Valencia
Taiteellinen Barcelona

Lähde
idealista.com
Kuvat Idealista ja Espanja.Com

Jaa:

Espanjan konkarimediat solmivat yhteistyösopimuksen

Espanjalaisen toiminimen eli autónomon maksut muuttuvat