Vertaa asuntoja

Hengityssuojien käyttö autoissa

Hengityssuojien käyttö autoissa

  • 23/06/2020

Hengityssuojien käyttö on pakollista Espanjassa autoissa, jos sen kaikki matkustajat eivät asu samassa taloudessa. Käyttöpakko on myös julkisissa kulkuvälineissä, joiksi lasketaan myös taksit.

Autolla voi nyt liikkua vapaasti joka puolelle Espanjaa sekä myös muihin Schengen-maihin lukuun ottamatta Portugalia, jonka maaraja avataan 1. heinäkuuta.

Henkilöitä voi autossa olla rekisteröity maksimimäärä. Hengityssuojia ei tarvitse käyttää, jos kaikki matkustajat asuvat samassa kotitaloudessa. Takseissa ja muissa julkisissa liikennevälineissä hengityssuojien käyttö on aina pakollista.

Mikäli henkilö- tai pakettiauto on useamman henkilön käytössä, terveysministeriö suosittelee kosketeltavien pintojen puhdistamista saippuavedellä päivittäin ja varoittaa, että vahvemmat puhdistusaineet voivat vahingoittaa sekä ihoa että auton sisäpintoja.

Vinkki: Mikäli auto on seisonut pitkään käyttämättömänä, on syytä ennen liikkeelle lähtöä tarkastaa ainakin renkaiden ilmanpaineet, moottoriöljy, ilmansuodattimet, jarru-, jäähdytys- ja tuulilasinpesunesteet sekä -pyyhkimet ja akun virtataso.

Teksti: Arto Ryynänen / Espanjan Sanomat
Lähteet: Terveysministeriö, Coches-Marca
Kuva: Wikimedia

Liity keskusteluun