Kolmas rokoteannos mahdollisimman pian

Julkaistu: 25.11.2021
PoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Espanjan terveysministeriön tavoitteena on saada kolmas koronarokoteannos mahdollisimman monelle niin pian kuin mahdollista pandemian jarruttamiseksi.

Espanjassa aloitetaan piakkoin myös 5–12-vuotiaiden rokotukset, kun Euroopan lääkevirasto antoi yli 5-vuotiaiden lasten rokotuksille suosituksen 25. marraskuuta.

Terveysministeri Carolina Darias sanoi 24. marraskuuta pitämässään tiedotustilaisuudessa, että kapasiteettia on nyt riittävästi laajan vahvisterokoteohjelman toteuttamiseksi. Hän painotti, että vain rokotuksilla ja varotoimilla voidaan heikentää tehokkaasti viruksen vaikutuksia ja välttää voimakas kuudes korona-aalto.

Terveysministeriö on asettanut tavoitteeksi mahdollistaa tehosterokotukset 16 miljoonalle kansalaiselle marras-joulukuussa. Näin kaikki halukkaat yli 60-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat olisivat kattavasti rokotettu kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Darias huomautti kuitenkin, että myös rokotetut voivat kantaa ja levittää virusta. Siksi varotoimet, kuten maskin pitäminen ja turvaetäisyyksien säilyttäminen, ovat edelleen tärkeitä tartuntojen ehkäisemiseksi. Espanjassa on voimassa maskipakko kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä.

Espanjan ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 149 eli suhteellisen alhainen, mutta se on ollut noususuunnassa viime aikoina ja eri maakunnissa valmistaudutaan rajoitusten lisäämiseen, jos Espanjan kuudes korona-aalto voimistuu niin, että sairaanhoitojärjestelmän kantokyky uhkaa vaarantua.

Teksti: Arto Ryynänen
Lähteet: Ministerio de Sanidad, Sur, El País, kuva: Unsplash

Jaa:

Aurinkorannikko ehdolla 2027 maailmannäyttelyn pitopaikaksi

Espanjan kuningaspari valtiovierailulla Ruotsissa

add one