Vertaa asuntoja

Lähde maistelumatkalle – parhaat viinitilat Espanjassa

Lähde maistelumatkalle – parhaat viinitilat Espanjassa

  • 11/03/2021

Viinimatkailu Espanjassa on koko ajan yhä suositumpaa, kun viinikulttuurin suosio on noussut sekä espanjalaisten että ulkomaisten matkailijoiden keskuudessa. Espanja onkin yksi maailman kolmesta suurimmasta viinintuottajamaasta, Ranskan ja Italian ohella. Lue tästä esittelyä Espanjan parhaista viinitiloista.

Vaikka Rioja, Ribera del Duero ja Sherry ovat kolme tunnetuinta espanjalaisen viinin luokkaa, D.O.P. (Denominación de Origen Protegida) viinejä on Espanjassa itse asiassa yhteensä 76. Espanja on täydellinen maa hyvän viinin ystäville, sillä maasta löytyy viinitarhoja 1,2 miljoonan hehtaarin edestä sekä tuhansia viinitiloja, jotka tunnetaan espanjaksi nimellä bodegas.

Kuva: Flickr / Jose Gonzalvo Vivas

Cavas Codorníu, Cava

Tätä viinitilaa pyörittää Espanjan vanhin perheyritys, joka on perustettu vuonna 1551 ja on tällä hetkellä suurin viinitarhojen omistaja Euroopassa. Tila on tunnettu erityisesti cavastaan. Cava on samppanjaa muistuttava kuohuviini, jota tuotetaan Koillis-Katalonian alueella.

Sant Sadurní d’Anoiassa sijaitseviin bodegoihin kuuluu kaunis rakennus, jonka on suunnitellut arkkitehti Puig i Cadafalch, joka on yksi Katalonian modernismin suurimmista edustajista. Tämän puolitoista tuntia kestävän viinitilan opastettu vierailu on välttämätön viinin ystäville, ja se sisältää museoon ja viinitilaan tutustumisen, modernistisen arkkitehtuurikierroksen, vierailun ensimmäiseen viinikellariin, matkan maanalaisiin kellareihin sekä kahden huippuluokan Cavan maistelun.

Lisätietoja löydät viinitilan nettisivuilta tästä.

Bodega Protos, Ribera del Duero

Duero-joen sydämessä ja Peñafielin monumentaalisen linnan juurella, Luoteis-Espanjassa, sijaitsee Bodega Protos, jota ympäröivät upeat viinitarhat. Tämä viinitila, joka perustettiin vuonna 1927 yhdentoista viininvalmistajan osuuskuntana, sai ensimmäisenä Ribera del Dueron alkuperänimityksen. Se sijaitsee rakennuksessa, jonka on suunnitellut anglo-italialainen arkkitehti Richard Rogers, joka on voittanut myös Pritzker-arkkitehtuuripalkinnon.

Vierailu viinitilaan, joka vaatii ennakkovarauksen kapasiteettirajoitusten vuoksi, kestää puolitoista tuntia ja sisältää kierroksen tiloihin, kahden viinin, valkoisen Verdejon ja punaisen Crianzan, maistelun sekä matkamuistolahjan. Jos haluat vielä syvemmän kokemuksen, voit ilmoittautua tilan maistelukurssille, jossa opit maistamaan viiniä ammattilaisen tavoin.

Lisätietoja löydät viinitilan nettisivuilta tästä.

Kuva: Flickr / Wojtek Gurak

Bodegas Marqués de Riscal, Rioja

Vuonna 1858 perustettu Rioja Alavesassa sijaitseva upea viinitila tarjoaa täydellisen kokemuksen viinin ystäville. Vuonna 2006 se tuli tunnetuksi Viinikaupunkina, ja sieltä löytyy useita viinitiloja, viinitarhoja ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Puolitoista tuntia kestävään bodegas-vierailuun sisältyy kierros viinitiloilla ja kahden viinin, Marqués de Riscal Rueda Verdejon ja Marqués de Riscal Reservan, maistelu perinteisen iberialaisen lihan kera. Tilalla on myös mahdollisuus järjestää yksityisiä maisteluita vähintään 10 hengelle, jotka kestävät 2,5 tuntia ja ryhmällä on mahdollisuus valita eri viinejä.

Lisätietoja löydät viinitilan nettisivuilta tästä.

Palacio de Fefiñanes, Albariño

Tämä bodega tunnetaan ensimmäisenä viinitilana, joka alkoi tuottaa D.O. Albariño-viiniä. Tila sijaitsee Palacio de Fefiñanesissa, renessanssityylisessä linnassa, joka on rakennettu 1500-luvulla Cambadoksen kunnassa Galiciassa.

Vierailu tähän kuuluisaan espanjalaiseen viinitarhaan sisältää kierroksen linnassa, joka on luokiteltu myös kulttuurikohteeksi, sekä tutustumisen sen tiloihin ja viinitarhoihin sekä viininmaistelun.

Lisätietoja löydät viinitilan nettisivuilta tästä.

Kuva: Flickr / Ewan Munro

Bodegas Tío Pepe (González Byass), Jerez

Tämä vuonna 1844 perustettu viinitila on Espanjan johtava sherry-tuottaja. Jos olet käynyt Madridin Puerta del Solin pääaukiolla, olet epäilemättä nähnyt suuren neonkyltin, joka mainostaa tätä viininvalmistajaa. Kyltissä voi nähdä tilan hauskan logon: pullon viiniä kitaralla ja hatulla varustettuna.

Tämä viinitila, joka sijaitsee itse asiassa Etelä-Espanjassa, lähellä Cadizia Andalusiassa, tarjoaa useita erilaisia vierailuja, joista voit valita. Nauti sherrymaisteluista ja koe viinitila kaikilla aisteillasi. Retket vaihtelevat yksinkertaisimmasta vaihtoehdosta, joka sisältää kiertueen ja kahden viinin maistelun, 5-9 viinin teknisiin maisteluihin, polkupyöräretkiin laajalla viinitarhalla, sekä illallisiin ja lounaisiin parhaimman sherryn kera.

Lisätietoja löydät viinitilan nettisivuilta tästä.

Lähde: Idealista, artikkelikuva: Flickr / massimo_b.

Liity keskusteluun