Sateet kasvattivat vesivaroja Malagassa

Julkaistu: 07.03.2018
Uusimmat

Viime aikojen sateet ovat saaneet eteläisen Espanjan liikenteen sekaisin ja kadut lainehtimaan, mutta myös vesivarannot elpymään. Hiihtolomalaisten harmitellessa märkää keliä ovat alueen maanviljelijät juhlatuulella.

Vesisateet ovat nostaneet tekojärvien pintaa ja kartuttaneet vesivarastoja niin, että koko provinssin vedensaanti on turvattu puoleksi vuodeksi eteenpäin. Sateiden ajoitus ei voisi olla parempi, sillä maanviljelys on kaivannut kipeästi vettä. Nyt kasvamassa olevat oliivit ja viinirypäleet sekä tuleva vesimelonikausi on saanut kaivattua kosteutta. Kesäksi povattu vedensäännöstely on jäämässä suunnitelmaksi.

Rankkasateista ongelmia

Vaikka vesisade on ollut tarpeen, on sateiden rajuus tuonut mukanaan ongelmia. Sade ja tuuli ovat tuoneet Malagan alueelle hälytystilan, joka kannattaa ottaa tosissaan. Sateiden aikana ei kannata lähteä autoretkelle, sillä rankkasateella voi tunnissa tulla vettä neliömetriä kohden kymmeniä litroja. Tämä nostaa vettä kaduille ja saa joet tulvimaan. Virtaava vesi vie mukanaan joskus kappaleen tietä ja kova tuuli on kaatanut myös puita ja saanut irtotavaroita lentämään.

Pujerrassa vettä tuli ennätystahtiin eli muutaman päivän aikana enimmillään 251 litraa / neliömetri. Sateiden ennustetaan jatkuvan myös maaliskuun ensimmäisen viikon ajan,mutta maltillisemmin kuin helmikuun loppupäivinä.

Tiedot: Diariosur 

 

Jaa:

Suullinen vuokrasopimus pätee Espanjassa

Espanjalaiset lastenvaatteet muodissa