Vertaa asuntoja

Suomen vuonot ja kuumat miehet

Suomen vuonot ja kuumat miehet

  • 20/11/2019

Espanjankielisessä mediassa on puitu viime päivinä Lestijärvellä ja Miehikkälässä luvattua 10.000 euron vauvarahaa. Naistenlehti Nueva Mujer kääntää jutun otsikossaan näin: ”Suomi maksaa 10.000 euroa jokaisesta suomalaisen kanssa tekemästäsi lapsesta”.

Espanjankielisen Nueva Mujerin artikkelissa kerrotaan suomalaispaikkakunnilla perheenlisäyksestä luvatusta tukirahasta ja kirjoitetaan: ”Suomi, eräs maailman onnellisimmista maista, etsii naisia, jotka haluavat muuttaa maahan lapsenteko mielessään, ja jopa tarjoaa siitä 10.000 euron summaa – kaikkien muiden valtion etuuksien, kuten koulutuksen, tukirahojen ja terveydenhuollon, lisäksi.”

“Suomi maksaa 10.000 euroa jokaisesta lapsesta suomalaisen kanssa.”

Jutussa kerrotaan jo ennestään asukasluvultaan pienten paikkakuntien kärsivän pohjoisessa erittäin alhaisista syntyvyysluvuista. Lestijärvellä ja Miehikkälässä on käyty toimeen tilanteen parantamiseksi; molemmissa maksetaan uuden kuntalaisen synnyttäneille 10.000 euroa kymmenen vuoden aikana, mikäli he malttavat pysyä paikkakunnalla. Lestijärvellä vauvaraha otettiin käyttöön vuonna 2013, kun kunnassa oli edellisenä vuonna syntynyt vain yksi lapsi.

Artikkelissa kehutaan niin Suomen valtion taloudellisia tukia monilapsisille perheille kuin äitiyspakkauksiakin. Uutinen on levinnyt maailmalle BBC:n julkaiseman videouutisen seurauksena.

“Olemme rakastuneet heihin, ja myyttinen maa vaikuttaa idylliseltä ja täydelliseltä, täydellisine miehineen…”

Pohjoisen miesten “synkempi puoli”

Toimittaja kehottaa laittamaan muuton Pohjolaan harkintaan: ”Jos mietit lapsen hankkimista ja haluat nauttia rauhallisen elämän mukanaan tuomista eduista, sinun tulisi harkita muuttoa Suomeen – parisi kanssa ja ilmankin, sillä siellä on paljon sinkkumiehiä, jotka varmastikin olisivat iloisia rakkauden löytäessään.”

Naistenlehdessä suositellaan lopuksi seuraamaan Viikingit-sarjan viidettä tuotantokautta. Nueva Mujer on linkittänyt jutun loppuun myös toisen artikkelin, jossa muistutetaan pohjoismaalaisten miesten ”synkästä puolesta, jota vain itsenäinen nainen osaa arvostaa”.

Artikkelin yhteydessä julkaistiin kaksi “Suomi-maisemaa”.

”Ainakin skandinaavinaiset valittavat miehiltä puuttuvan herrasmiesten elkeitä. Heidän mielestään ei pieni liehittely ja perinteisten roolimallien näkyminenkään olisi lainkaan pahitteeksi.”

Molempia juttuja värittävät kuvat nuorista, komeista, vaaleista ja lihaksikkaista mallipojista jäänsinisine silmineen. Juttuun on lainattu muun muassa norjalaisen ”somejulkkiksen”, laivaston luutnantti Lasse Matbergin, omakuvien paljasta pintaa. Norjasta on ilmeisesti lainattu myös artikkelin toista maisemakuvaa, jossa nainen on istahtanut kivelle vuonoa ja sitä ympäröiviä jyrkänteitä ihailemaan.

Liity keskusteluun