Vertaa asuntoja

Uber aloitti toiminnan Málagassa 200 autolla

Uber aloitti toiminnan Málagassa 200 autolla

  • 06/06/2018
5. kesäkuuta 2018 kello 8.00 lähtien voi Costa del Solilla tilata Uber-kyydin itselleen Málagan ja Marbellan välillä – Torremolinos, Fuengirola, Mijas ja Benalmádena mukaan lukien. Uber starttaa toiminnan turistien ja ulkomaalaisasukkaiden suosimalla alueella sopivasti kesäsesongin alkumetreillä. Viime kesänä sovellus avattiin Aurinkorannikolla yli 150.000 kertaa, mutta palvelua ei ollut vielä tarjolla.

Uber on vuonna 2009 Yhdysvalloissa perustettu henkilökuljetuspalveluita tarjoava yritys. Uber-kuljettajat ajavat omia autojaan kilpailevat asiakkaista paikallisten taksiyrittäjien kanssa.

Kilpailukykyisten hintojen lisäksi Uberia on kiitelty sekä kuljettajan että asiakkaan mahdollisuudesta antaa palautetta matkasta, ja asiakas voi valita kuljettajan halutessaan aiempien palautteiden perusteella. Molemmat voidaan myös tavoittaa tarvittaessa jälkeen päin sovelluksen profiilien kautta.

Kuinka käytät Uberia

Käyttäjän on ladattava itselleen Uberin matkapuhelinsovellus, luotava tili ja valittava maksutapa. Auton tilatakseen on kerrottava matkakohteensa sekä noutopaikka, joka voi olla sen hetkinen sijainti tai paikan voi valita kartalta. Sovellus näyttää kaikki lähellä olevat vapaat Uber-taksit, kulkuneuvon arvioidun saapumisajan paikalle, tiedot kuljettajasta ja auton mallin, rekisterinumeron sekä valokuvan. Valitun kuljettajan kanssa voi kommunikoida chatin tai anonyymin puhelun kautta.

Sijaintinsa ja arvioidun saapumisaikansa voi jakaa ystävilleen tai muille kontakteilleen. Yhdessä matkustettaessa hinnan voi laittaa jakautumaan automaattisesti sovelluksen omaavien matkakumppaneiden kera. Perille saavuttaessa ei tarvitse suorittaa maksua erikseen, vaan veloitus hoituu automaattisesti sovelluksen kautta ja matkasta tulee välittömästi kuitti sähköpostiin.

Matkan hinta määräytyy Espanjassa seuraavalla tapaa: 0,30 euroa minuutilta tai 1,12 euroa kilometriltä. Minimihinta on 5,50 euroa ja saman verran maksaa tilauksen peruuttaminen.

Uber
Uber kilpailee ympäri maailman paikallisten taksiyrittäjien kanssa.

Madrid–Málaga ovelta ovelle

Uusi palvelualue ulottuu Málagasta Marbellan saakka ja sillä on mittaa 60 kilometriä. Toinen yhtä kattava Uber-alue löytyy Euroopassa vain Portugalin Algarvesta. Costa del Solin toimintaa ohjataan tällä hetkellä Madridista käsin, mutta suunnitelmissa on avata etelään jatkossa omia toimistoja.

Uberin avulla pääsee nyt ovelta ovelle Madridin ja Marbellan välillä yhteistyössä luotijuna AVE:n kanssa. Kyseisen UberSOL-palvelun tiimoilta on elokuun loppuun saakka voimassa tarjous: kaikista Málagan rautatieasema María Zambranolle tai Madridin Atochalle saapuvista tai niistä lähtevistä kyydeistä saa 20 %:n alennuksen.

Palvelu Málagaan lanseerattaessa käytössä on 200 autoa, mutta kantaa tullaan kasvattamaan kysynnän mukaan. Sitä taas lisää omalta osaltaan se, että Málagasta pääsee paikallisjunalla vain Fuengirolaan saakka; Fuengirolan ja Marbellan välinen pätkä odottelee edelleen vuosia sitten luvattua junarataosuutta.

Uberin Espanjan johtaja Juan Galiardo kertoo yhtiön tarjoavan päivittäin “mukavan, turvallisen ja hinnoiltaan kilpailukykyisen kyydin” miljoonille ihmisille noin 600 kaupungissa ympäri maailman.

Málaga on Espanjassa Madridin ja Barcelonan seuraajana kolmas kaupunki, jonne palvelu rantautuu. Helsinkiin Uber tuli vuoden 2014 lopulla. Toiminta jouduttiin sittemmin keskeyttämään vuodeksi ja se jatkuu elokuussa 2018, kun voimaan astuu uusi liikennepalvelulaki.