Ralliespanjaa Andalusialaisittain, osa 3 – ensikosketus espanjalaiseen ralliin!

Julkaistu: 22.01.2021
Videot

Ralliespanjaa Andalusialaisittain -videosarjassa tutustutaan Tomi Weurlanderiin, ja seurataan hänen matkaansa Andalusian ralliteiltä aina Jyväskylän Nesterallyihin asti.

Tomi Weurlanderin matkaa Espanjan ralliteiltä Nesterallyille voi seurata Espanja.Comin Youtube-kanavalla.

Hetki on ehtinyt vierähtää siitä kun viimeksi on käyty morjestamassa Tomppaa rallin tiimoilta. Autokorjaamolla Malagassa on ollut vilskettä, mutta silti ralliauto oli saatu kuntoon ja uusiin hienoihin teippeihin ennen ensimmäistä koitosta Espanjassa.

Tomi kertoo mielenkiintoisesta ensikosketuksesta espanjalaisen rallin ajamiseen sekä rallikulttuuriin, joka on hieman erilainen kuin hän on 30-vuotisella kilvanajo urallaan tottunut. Mieleen ensimmäisistä kisoista jäi ainakin uusi kartturi, jonka kanssa Tompalla ei oikein löytynyt yhteistä kieltä, ja heidän piti kehittää aivan uusi ja oma ralli kieli joka koostui suomesta sekä vahvasta andalusian murteesta.

Tompan omalle Motorcenter racing teamille kisathan menivät hienosti voittaen oman luokkansa, mutta kokonaiskilpailun voitosta jäivät kuulemma juuri tuon kuullun ymmärtämisen takia. Seuraavaan kisaan ei anneta näin paljon tasoitusta vaan apuun tulee tuttu suomalainen kartturi, uhoaa Tomppa. Kuullostaa siltä, että tuleviin koitoksiin lähdetään vain voittamaan.

Tomi kertoi, että myös muilla suomalaisilla rallinharrastajilla on mahdollisuus tulla ajamaan rallia Espanjaan ja että hän kertoo mielellään mahdollisuuksista. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan koska on seuraava kisa ja miten siellä pärjätään. On kuitenkin mahtavaa, että Suomi on hienosti edustettuna Espanjassa tässäkin lajissa.

Katso sarjan kolmas jakso allaolevalta videolta tai tästä.

Jaa:

Ulkonaliikkumiskielto ei laajene toistaiseksi

Kauneimmat keskiaikaiset kylät Espanjassa