Andalusian turistimajoitusta koskevat säännökset siirtyvät kuntien hallinnoimiksi

Julkaistu: 12.03.2023
AjankohtaistaAsuminenEläminen ja lomailu

Turisteille asuntoja vuokraavien on sopeuduttava uusiin säännöksiin, jotka Andalusian aluehallinnon turismi-, kulttuuri- ja urheiluministeri Arturo Bernal haluaa tulevan voimaan ennen ensi kesää. Asetus, joka on menossa hallintokierrokselle, antaisi paikallishallinnolle vallan rajoittaa turistimajoitusten vuokrausta.

Aiemmassa asetuksessa oli ongelmia, sillä kunnilla ei ollut tarpeeksi valtaa puuttua majoitustoimintaan. Nyt pyrkimyksenä on antaa kunnille käyttöön sääntelyjärjestelmä, jonka avulla ne voivat toteuttaa kaupunkisuunnittelua haluamallaan tavalla.

Bernal kertoo, että säännöksen tavoitteena on hallita ja parantaa turistipalvelujen laatua. Mitään majoituspalvelutoimintaa ei vastusteta, vaan palveluiden laatua halutaan valvoa, suunnitella ja organisoida.

Bernalin mukaan ennen kesää voimaan tulevissa säännöksissä otetaan käyttöön uusia menetelmiä, kuten melutason valvomista desibelimittarilla. Uusiin säännöksiin on lisätty osioita, joiden avulla voidaan parantaa merkittävästi asumisen laatua. Taloyhtiöt pystyvät päättämään majoitustoiminnan harjoittamisesta rakennuksissaan ja omilla alueillaan.

Andalusian turistirekisterin, Registro de Turismo de Andalucía, viimeisimpien tilastojen mukaan Málagan provinssissa on 55 039 kiinteistöä, joita vuokrataan turistikäyttöön, ja niissä on yhteensä 291 647 vuodepaikkaa. Nämä luvut vahvistavat tämäntyyppisen majoitusmuodon jyrkän kasvun. Vuonna 2019 provinssissa rekisteröitiin 27 879 loma-asuntoa, joissa oli yhteensä 145 566 vuodepaikkaa. Näistä 8568 kiinteistöä, joissa on 44 122 vuodepaikkaa, on Málagan kaupungissa.

Málaga kasvattaa jatkuvasti suosiotaan matkakohteena. Kuva Espanja.Com.

Lue lisää:
Málagassa rajoitetaan polttarien juhlintaa
Málaga on Airbnb:n haetuin kaupunki vuodelle 2023
Málagan provinssin kiinteistöjen hinnat nousivat reilusti viimeisen vuoden aikana
Polttariporukat häiritsevät Espanjassa – Málagassa tuli mitta täyteen

Lähde
diariosur.es

Pääkuva Espanja.Com
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Autoillen Valenciaan – rouhean rennon Murcian kautta

Viikonloppu Madridissa – pääkaupungin parhaat nähtävyydet