Vertaa asuntoja

Aurinkorannikolla lomaileville ilmainen koronamatkavakuutus

Aurinkorannikolla lomaileville ilmainen koronamatkavakuutus

  • 14/10/2020

Samoin kuin aikaisemmin tänä vuonna Kanarian saarilla, myös Andalusian hallitus aikoo tarjota Aurinkorannikolla lomaileville matkailijoille ilmaista koronamatkavakuutusta. Näin pyritään nostamaan alueen turismia.

Andalusian hallitus haluaa luoda tuleville lomailijoille turvaa ja mielenrauhaa tarjoamalla ensi tammikuusta 2021 alkaen ilmaista koronamatkavakuutusta kaikille matkailijoille. Vakuutus tulee kattamaan terveydenhoitokulut sekä myös mahdolliset ylimääräiset kulut, eli hotelli- ja sairaalakulut, jotka syntyvät jos matkailija saa koronatartunnan lomansa aikana ja joutuu esimerkiksi jäämään maahan karanteeniin.

Vakuutuksen tarjoaminen on osa Andalusian hallituksen aloitetta nostaa alueen turismia hiljaisen kesäkauden jälkeen. Toinen aloite on myös hallituksen tarjoama matkakulualennus Andalusian asukkaille maakunnan sisällä tapahtuvasta matkailusta. Koronavakuutus tulee kattamaan kuitenkin myös kansainväliset matkailijat.

Espanjan hallitus on kertonut aikeistaan ryhtyä palauttamaan maan matkailusektoria taas normaalimmaksi, sekä muun muassa keskustelemaan muiden maiden kanssa turvallisista lentoreiteistä lomakohteisiin, missä koronatartuntoja on ollut vähemmän. Matkailun nostaminen samanlaiselle tasolle kuin ennen pandemiaa tulee kuitenkin luultavimmin viemään aikansa, sillä matkailijamäärät romahtivat huomattavasti Espanjassa tänä kesänä verrattuna viime kesän lukuihin.

Kanarian saaret ryhtyivät tarjoamaan samanlaista koronamatkavakuutusta elokuussa huomattuaan turismimäärien romahduksen. Myös Andalusia toivoo, että vakuutuksen tarjoaminen luo turisteille turvallisemman olon matkustaa alueelle.

Lue Kanarian saarten vakuutuksesta: Kanarian saarilla kaikille koronamatkavakuutus

Lähteet: Idealista, EuroWeekly

Liity keskusteluun