AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailuTerveys- ja hyvinvointi

Benalmádena houkuttelee pyöräilijöitä Monte Calamorro -maastopyöräreitillä

Julkaistu: 13.04.2023

Benalmádena toivoo kasvattavan urheiluun ja vapaa-ajanviettoon liittyvää vetovoimaansa uudella maastopyöräilypuistolla sekä pyöräilyreittiverkostolla. Puisto- ja reitit tulevat Benalmádenan korkeimmalle vuorenhuipulle Monte Calamorrolle, josta on upeat näkymät Aurinkorannikolle.

Monte Calamorro -vuori on 760 m korkea, ja se on osa Sierra de Mijas-vuoristoa. Se on jo yksi Benalmádenan suosituimmista nähtävyyksistä johtuen köysiradasta, joka kulkee Arroyo de la Mielistä suoraan sen huipulle. Huipulla on kattava verkosto erilaisia patikointireittejä.

Benalmádenan kaupunki suunnittelee maastopyöräilypuistoa Monte Calamorron huipulle.

Nyt Benalmádenan kaupunki on laittanut käyntiin maastopyöräilypuistohankkeen, saavuttaakseen aseman pyöräilyturismikaupunkina Andalusian alueella. Maastopyöräilypuistoon rakennetaan erityisreittejä, joissa on esteitä ja muita elementtejä, jotka on suunniteltu erityisesti maastopyörille. Tarkoituksena on hyödyntää nousuun köysirataa ja laskea alas maastopyöräreittiä, jossa on erilaisia esteitä.

Monte Calamorron alueella kulkee useita reittejä.
Urheiluhanke

Benalmádenan pormestari Víctor Navas kertoi, että kyseessä on urheiluhanke, joka kehittää Benalmádenan turismia lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana sekä monipuolistaa harrastetarjontaa.

Navas lisäsi, että kaupunginvaltuusto aikoo luoda erityisen keskustelualustan kaupungin ja maastopyöräpuistohankkeesta kiinnostuneiden paikallisten yrittäjien välille.

Yksi ensimmäisistä mukaan liittyneistä on Hotel Palmasolin johtaja Cristina Montero. Hän ilmoitti tulevansa pystyttämään pyöräilyaseman tarjotakseen tukea ja tiloja projektille. Montero kokee turismin kehittämisen eri vuodenaikoina tärkeäksi asiaksi. Hän haluaa kehittää uutta palvelua kokonaisvaltaisena kokemuksena, jossa hyödynnetään jo olemassa olevia palveluita.

Monte Calamorron huipulta on hienot näkymät Benalmádenan kaupunkiin.

Lue lisää:
Benalmádenan suositusta Lintupuistosta tuli savuton
Koirat pääsevät kaikkiin julkisiin rakennuksiin Benalmádenassa
Lintupuisto houkuttelee viettämään päivää

Lähde
surinenglish.es

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Kymmenen vinkkiä majoituksen valintaan Espanjassa

Espanjassa Ellun kaa! -osa 5