Covid-19 muokkaa Espanjan kiinteistömarkkinoita – upea huvila nyt 700 000 euron alennuksella

Julkaistu: 03.10.2020
AjankohtaistaAsuminenOstaminen ja vuokraaminenUusimmat
add one

Koronapandemia hiljensi Espanjan kiinteistömarkkinat kevät- ja kesäkaudella. Kysyntää ja näyttöjä asunnoista kuitenkin on, ja hinnoissa tapahtuu elämistä. Markkinoilla on myös ainutlaatuisia tarjouksia, kuten luksusvilla Aurinkorannikolla huimalla alennuksella.

Vuokramarkkinat

Maaliskuussa Espanjassa alkanut poikkeustila hiljensi kiinteistömarkkinat lähes totaalisesti. Monet kesälle ja syksylle varatut loma-asunnot peruutettiin tai siirrettiin tulevaisuudelle.

”Turistit eivät uskalla lentää tänne”, toteaa Jennie Roberts Fuengirolassa toimivasta kiinteistönvälitysyritys MK Homesista. ”Näyttöjä kuitenkin on ollut paljon, mutta kauppoja vähemmän.”

Loma- ja lyhytaikaisissa vuokra-asunnoissa kysyntä on hyvin vähäistä tällä hetkellä. ”Eniten kysyntää on nyt pitkäaikaisille, laadukkaille kodeille jotka ovat sijainniltaan hyviä”, kertoo Nina Ivakko Benalmadenan huvivenesatamassa jo 23 vuotta toimineesta West Wind Rentals & Properties kiinteistönvälityksestä. ”Kesällä Espanjassa oli sama tilanne kuin Suomessa, eli kotimaanmatkailu toimi veturina, ja  kansainvälisiä turisteja oli huomattavasti vähemmän kuin aikaisempina vuosina.”

Jennie Roberts kertoo, että monet suomalaiset ovat peruneet tulonsa nyt syksyksi, mutta osa myös siirsi vuokraustaan aikaisemmaksi kun vuokra-asunto on ollut vapaana aiemmin. Elokuussa vuokratut kohteet olivat täynnä lähinnä espanjalaisia turisteja.

Myös Costa Blancalla on samanlainen tilanne. Alicanten Torreviejassa toimivan 360Hometour kiinteistönvälitysyrityksen Seppo Valkonen kertoo, että lomavuokrauksille on kysyntää tällä hetkellä vähemmän kun suomalaiset lomalaiset ovat kesäaikaan olleet poissa. Enemmän on keskieurooppalaisia turisteja, jotka haluavat tulla rauhallisemmille merenranta-alueille, joissa ei ole yhtä paljon koronatapauksia kuin heidän kotimaissaan.

Myyntimarkkinat ja hintojen eläminen

Myytäviä kohteita ilmestyy kiinteistömarkkinoille koko ajan lisää ja Aurinkorannikolla ennen ”Korona-aikaa” aloitetut uudiskohteet valmistuvat lähes aikataulussa, eli useat uudet asunnot tulevat nyt syksyn ja talven aikana luovutusvalmiiksi.

Torreviejassa kysyntää on kuitenkin tällä hetkellä enemmän käytetyille asunnoille, kertoo Seppo Valkonen. ”Markkinoille on myös tullut enemmän myytäviä asuntoja tänä kesänä kuin aikaisempina kesinä. Espanjalaiset haluavat myydä, ja ulkomaalaiset haluavat luopua loma-asunnoistaan. Muutamia kauppoja on tehty suomalaisten vanhojen asiakkaiden kanssa, joille paikka oli jo valmiiksi tuttu, ja keskieurooppalaisten jotka ovat tulleet tänne lomalle tai asunnon ostoon useimmiten omalla autolla. Keväällä ja alkukesästä oli hiljaista, mutta heinäkuussa rupesi taas kysyntä nousemaan kun rajat aukesivat.”

Jennie Roberts kertoo, että heillä myyntikohteissa on tällä hetkellä eniten kysyntää huviloille. ”Huviloista myös melkein puolessa ovat hinnat laskeneet jo jonkin verran. Asunnoissa ei ole yhtä huomattavaa laskua, paitsi niillä, joilla on kiire myydä”, kertoo Jennie.

Costa Blancalla ei myöskään ole hinnoissa tapahtunut huomattavaa notkahdusta, toteaa Seppo Valkonen. ”Tarjoukset alle kiinteistöjen pyyntihintojen menevät helpommin nyt läpi vaikka täällä ei näy vielä ainakaan samanlaista talous- ja pankkikriisiä kuin oli vuosina 2008-2011 jolloin asuntojen hinnat laskivat huomattavasti. Hinnat saattavat laskea lievästi seuraavien vuoden-parin aikana, mutta ainakin Costa Blancan markkinat heilahtelevat vähemmän kuin Espanjan sisämaassa, sillä täällä rannikkoalueella tulee aina riittämään ostajia ulkomailta muun muassa hyvän ilmaston vuoksi.”

Luksusvilla huimalla alennuksella

Koronatilanteen aiheuttamien muutosten yhtenä esimerkkinä on Aurinkorannikolla Benalmadenassa sijaitseva hulppea, 8 huoneen ja 680 m² kokoinen, omalla upealla välimerimaisemalla oleva Villa Valo, joka on nyt myytävänä huimalla 700 000 euron alennuksella! Tämän luksusvillan alkuperäinen hintapyyntö oli 2.490.000 euroa, mutta nyt hinta on laskettu 1.790.000 euroon.

”Tämä on uniikki tarjous ja tällä hetkellä markkinoilla ei ole vielä muita samanlaisia, vaikka hinnat elävätkin nyt jonkun verran. Kunhan matkailu jossain vaiheessa taas lisääntyy niin uskomme vahvasti siihen että Espanjan houkuttavuus, aurinko, valo ja lämpö ja viihtyisyys ei ole kadonnut, ja turismi sekä sen mukana kiinteistömarkkinat taas paranevat”, toteaa Nina Ivakko, ja lisää, että ”asuminen ja eläminen täällä Aurinkorannikolla on kuitenkin hyvin normaalia, maskien käytöstä ja turvaväleistä huolehtien, ja nythän on mitä parhaat kelit ja rannoilla on tilaa nauttia tästä Euroopan parhaasta ilmastosta.”

Eli jos olet kiinnostunut hankkimaan tulevaisuuden loma- tai pysyvämpää asuntoa Espanjasta niin nyt kannattaa kyllä seurata aktiivisesti Espanjan asuntomarkkinoita ja olla valppaana kun sinulle sopiva asunto tulee markkinoille. ”Toki voit myös jättää ostotoimeksiannon sinulle sopivasta asunnosta, niin pystymme etsimään ja varaamaan asunnon heti kun sopiva kohde tulee myyntiin” lisää Nina ja toivottaa samalla kaikille Espanja.Comin lukijoille oikein hyvää syksyä.

 


Lue lisää upeasta luksusvillasta tästä sekä katso upeat kuvat ja esittelyvideo!

Kiinteistönvälitystä Aurinkorannikolla ja Costa Blancalla:

West Wind Rentals & Properties

MK Homes

360Hometour

Lisää Palveluntarjoajia Espanjassa: espanjanpalvelut.com

Jaa:

Ralliespanjaa Andalusialaisittain, osa 1 – kohti Nesterallya!

Kymmenen Madridin seudun kuntaa liikkumisrajoituksiin

add one