Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen – Espanjan osuus takana

Julkaistu: 01.04.2022
AjankohtaistaUusimmatVideot>Ajankohtaista -videot

Tavoitimme kävellen Fuengirolasta Suomeen matkaavan Taina Liekarin läheltä Ranskan rajaa. -Iso etappi on nyt takana, kun Espanja on kävelty, toteaa Taina. Taipaleeseen on mahtunut vain pari kurjaa päivää. Sitäkin enemmän on ollut hienoja kohtaamisia ja mahtavia maisemia.

Takana on matkaa 1,5 kk ja se on sulautunut yhdeksi kävelyksi, naurahtaa Taina Liekari Kataloniasta Roseksen pienestä kaupungista. Jäljellä on noin 40 kilometriä Ranskan rajalle. -En laske kävelytunteja enkä kilometrejä. Kesäaikaan vaihtuminenkin meni Tainan Facebook päivityksen mukaan naiselta ohi.

Ahkera päivittäjä

Taina päivittääkin ahkerasti kuvia ja tunnelmia sosiaaliseen mediaan. Tämä seikkailu on saanut laajan seuraajakunnan ja päivitykset keräävät paljon tsemppikommentteja.

-Saisin paljon vähemmän itsekin tästä matkasta, jos en jakaisi asioita, miettii Taina. -Se, että saan kertoa siihen videolle, on kuin jakaisin sen siinä hetkessä.

Tekniikka ja apulainen auttavat

Pääsääntöisesti karttaohjelmat ovat antaneet hyvä suosituksia.  -Muistan tosin Andalusiassa Alcausinista lähtiessä,  että siinä piti olla polku. Mutta eipä ollutkaan. Kyllä teki mieli kääntyä takaisin, mutta en uskaltanut koska oli liian hurja alamäki. Silloin päätin, että ei enää tällaisia polkuja, sillä rinkan kantaminen muuttaa tasapainoa.

-Tosin rinkasta on tullut osa minua, toteaa Taina, ei se enää tunnu selässä. Tuntuu jopa hontelolta kävellä ilman rinkkaa.

Puoliso käynyt kolme kertaa matkan varrella tervehtimässä ja tuonut vaihtovarusteita. -Hän on taas tulossa Lyoniin, jos vaan saa sopivat lennot, kertoo Taina, niitä kun ei voi varata paljoa etukäteen. Sitten seuraavan kerran tapaammekin vasta Tukholmassa. Puoliso myös etä-auttaa, jos tulee ongelmia eteen matkan varrella.

Kohtaamisia matkan varrella

Taina on tavannut matkan varrella suomalaisia ja muita matkaajia. Osa on tarjonnut yösijan ja osa kävellyt pätkän matkaa yhdessä. -Kataloniassa olin yötä Langelien vuoristotalolla ja sain jopa polkukengät lahjaksi. Kai Langel on kokenut maastojuoksija, joten Taina koki olevansa todella ammattilaisessa seurassa. -Muutenkin kaikki ovat olleet ihania ja olen saanut uusia ystäviä.

Taina kertoo videolla tunnelmia matkan kulusta ja ajatuksia Ranskan etapista.
Yllättävä Katalonia

Taina ei ollut aikaisemmin täällä Katalonian rannikolla ja se yllätti kauneudellaan. – Nämä pari viimeistä päivää ovat olleet aivan mahtavat. Olisin vain halunnut fiilistellä, mutta oli pakko jatkaa kävelemistä. Suosittelen todella vaeltamista täällä rantareitillä.

Matkan varrella huomattua

Hotelleista puuttuu usein kylpyammeen tulppa, ihmettelee Taina, joten kannan mukanani omaa. Se on ihan parasta pitkän päivän jälkeen. Lihakset rentoutuvat ja olen aamulla kuin uusi ihminen. Kerran makasin siellä 1,5 tuntia, naurahtaa Taina.

Taina on huomannut, että isommat pyykkisatsit kannattaa pestä itsepalvelupesulassa, jossa on myös kuivausrumpu. Yön aikana huoneessa pestyt vaatteet eivät kuiva ilman ilmastointia, jota ei ole ollut jokaisessa yöpymispaikassa.

Sääkään ei yllättänyt kokenutta vaeltajaa, välillä paistaa ja välillä sataa. Alussa aamut olivat hirveän kylmiä, Taina muistelee. – Kaipasin hanskoja ja pipoa. Nyt kävelen jo monena päivänä vain paita päällä.

Yksi asia on yllättänyt Tainan, kadut ovat Kataloniassa tyhjiä. Ruoka-aikana ravintoloissa näkyy ihmisiä.

Ongelmia on aiheuttanut rinkan kanssa kaupan sisälle pääseminen. –Useassa kaupassa minut on käännytetty ovelta pois ja yhdessä kaupassa jouduin avaamaan rinkan ja sisältö tutkittiin. -Vaikka ei rinkkaani kyllä mahtuisi yhtään varastettavaa tavaraa, naurahtaa Taina vaikka näpistelyepäily hieman harmittikin.

Taina kertoo videohaastattelussamme, että vaikka edelliselle päivälle kasaantui yhdelle päivälle paljon ikäviä asioita, niin hän uskoo, kuitenkin, että asiat aina järjestyvät. -En usko joutuvani pulaan, josta en selviäisi. 

Lue myös ensimmäinen artikkeli Tainan matkasta:
Eurooppa tutuksi – kävellen Espanjasta Suomeen

Tainaa voi seurata sosiaalisessa mediassa:
Facebook – Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen
IG ja TikTok – @Taina Liekari

Kuvat: Taina Liekari

Jaa:

Antonio Banderaksen businekset kohottaneet Málagan imagoa

Málaga pronssilla tieliikennerikkomuksissa