Maahantulokaranteeni myös Espanjaan

Julkaistu: 12.05.2020
AjankohtaistaPoikkeustilannetiedotusUusimmat
add one

Kaikki ulkomailta Espanjaan saapuvat matkailijat joutuvat heti maahan tultuaan 14 päivän karanteeniin. Liikkuminen on rajoitettu ruokakauppaan ja lääkäriin ja silloinkin on aina käytettävä hengityssuojainta.

Määräys astuu voimaan 15. toukokuuta ja on voimassa poikkeustilan ajan (estado de alarma). Se ei koske kuljetusliikkeiden ja muiden alojen työntekijöitä, jotka joutuvat ylittämään rajan työnsä vuoksi.

Karanteenin ajan matkailijoiden on pysyttävä sisätiloissa Espanjan kodissaan tai vuokraamassaan huoneessa tai huoneistossa.

Ulkona voi käydä lähiseudulla vain lääkärissä, terveysasemilla tai hankkimassa välttämättömyystarvikkeita, kuten ruokaa tai lääkkeitä. Hengityssuojaimen käyttö on aina pakollinen majoituspaikan ulkopuolella liikuttaessa.

Virallinen lehti velvoittaa matkatoimistot sekä lentoyhtiöt ja muut henkilökuljetusyhtiöt tiedottamaan karanteenista asiakkailleen matkoja markkinoitaessa ja myytäessä.

Lentoyhtiöiden on annettava matkustajien täytettäväksi espanjalaisviranomaisille luovutettava asiakastietolomake (passanger location card), josta käyvät ilmi matkustajan henkilö- ja asuinpaikkatiedot.

Lähde: Boletín Oficial del Estado (BOE) 403/2020

Kuva: Málagan lentokenttä

Jaa:

Katsastusasemat aukeavat fase-1-vaiheessa

Reumalääkeestä koronan vastustaja?

add one

Mitä mieltä olet uudesta Espanja.Com-sivustosta?

Anna meille palautetta, niin voimme kehittää sivustoa yhdessä parempaan suuntaan.