Vertaa asuntoja

Mercadona pudotti kasvomaskien hintaa

Mercadona pudotti kasvomaskien hintaa

  • 27/10/2020

Koronapandemian alettua on Espanjassa vaadittujen kasvomaskien hinnat vaihdelleet alueittain ja kaupoittain. Nyt myymäläketju Mercadona on ilmoittanut laskevansa liikkeissään myymiensä Deliplus-kasvomaskien hintaa 40 prosentilla.

Maaliskuussa alkaneen poikkeustilan alkuvaiheilla maskit loppuivat nopeasti apteekeista ja myynnissä olevien maskien hinnat vaihtelivat huimasti kaupoittain, ja yhden maskin hinta saattoi olla jopa useita euroja. Hinnat alkoivat kuitenkin tulemaan alas kauppojen ja jälleenmyyjien alettua tuottamaan maskeja massana, ja nykyään erilaisia maskeja löytyy monesta pienestäkin kaupasta.

Mercadonan kymmenen kappaleen paketti aikuisten Deliplus-merkkisiä kertakäyttöisiä kasvomaskeja on tähän saakka maksanut viisi euroa ja lasten paketti 4,5 euroa. Myymäläketju tiedottaa, että jatkossa kaikkien kyseisten nenä- ja suusuojapakettien hinta on kolme euroa. Muutos tulee voimaan kaikissa ketjun 1600 kaupassa sekä Espanjassa että Portugalissa.

Kertakäyttömaskien käytöstä on noussut myös paljon ympäristöllisiä kysymyksiä (lue maskien käytön ympäristöllisistä vaikutuksista tästä), mutta esimerkiksi Murcian sairaalat ovat kieltäneet kankaisten maskien käytön tiloissaan, joten tällaisissa tilanteissa on hyvä olla mukana myös muutama kertakäyttömaski.

Lähde: MurciaToday

Kuva: Pixabay

Liity keskusteluun