AjankohtaistaAjanviete

Mijas Pueblon kesäillan maukas tapasreitti

Julkaistu: 22.07.2023

Mijasin kylässä on käynnissä jokakesäinen tapasreitti eli Ruta de la Tapa, jossa paikalliset reittiin osallistuvat ravintolat tarjoavat tapaksen ja juoman kolmella eurolla. Espanja.Com tutustui tapasreittiin, jonka voi kiertää heinä-elokuussa (24.8. asti) joka tiistai ja torstai klo 19.30–23.00.

Tapaskierroksella on mukana kahdeksan kahvilaa ja ravintolaa ja niistä jokainen on valmistanut reittiä varten erityisen tapaksen. Mukana ovat Radikal, La Tasca de Mijas, Cafetería Bellavista, Café Bar Porras, Muskoka Burger, La Bóveda del Flamenco, sekä jäätelöbaarit Heladería Casa Esteban ja Heladería El Principito.

Katso video tapasreitin ravintoiloista:

Tapasreitillä kulkeminen

Espanja.Com kiersi koko reitin läpi ja sai “tapaporteen” eli tapaspassiin kaikilta osallistuvilta ravintoloilta leimat yhtä lukuun ottamatta. Puuttuva leima jäi saamatta Cafetería Bellavistasta, joka ei jostain syystä ollut avoinna.

Tapaporten, jota näyttämällä saa kolmen euron erikoistapaksen ja juoman edellä mainituissa ravintoloissa voi noutaa Mijas Pueblon turistitoimistosta tai tapaskierroksella mukana olevista ravintoloista. Juomaksi voi valita oluen, valkoviinin, tinto-veranon tai virvoitusjuoman. Juoma ei sisälly jäätelöbaarin tapaksiin.

Tapaporten voi noutaa Mijas Pueblon turistitoimistosta, joka sijaitsee Virgen de la Peña -keskusaukiota vastapäätä.

Tapaportessa on myös kartta, johon ravintolat on sijoitettu. Melko pian kartan kanssa toimiessa havaitsee, että ravintoloiden sijaintipisteet eivät pidä täysin paikkaansa. Kannattaakin hakea ravintoloiden sijainti esimerkiksi Google Mapsin avulla, jolloin ne löytyvät helpommin.

Espanja.Com kiersi reitin numeroidussa järjestyksessä, paitsi jätti kaksi mukana ollutta makeaa tapaspaikkaa eli jäätelöbaaria viimeiseksi.

Radikal, tapas nro 1

Reitin ensimmäinen tapas nautittiin Radikal-ravintolassa. Tapas oli kevyt ja kylmänä tarjottava punajuurikeitto, joka oli höystetty parmesaanilla ja pähkinällä.

Radikal-ravintola.
Kylmänä tarjottava punajuurikeitto.
La Tasca de Mijas, tapas nro 2

Toisen tapaksen tarjosi La Tasca de Mijas -ravintola. Tapas oli maukas espanjalainen tapasleipä, jonka päällä oli tomaattia, avokadoa ja anjovista.

La Tasca de Mijas -ravintola.
Espanjalainen tapasleipä.
Cafetería Bellavista, tapas nro 3

Cafetería Bellavistasta olisi pitänyt saada kolmas tapas, mutta jostain syystä se oli koko kierroksen ajan suljettu.

Cafetería Bellavista oli suljettu.
Café Bar Porras, tapas nro 4

Perinteinen Café Bar Porras -ravintola valmisti neljännen tapaksen. Annos sisälsi suolaisen ja makean tapaksen. Suolainen tapas oli jauhelihaa ja perunapyrettä ja makea miniatyyri suklaakakku. Café Bar Porrasissa tapaskierrosasiakkaat ohjattiin ruokailemaan sisätiloihin.

Café Bar Porras.
Jauhelihaa ja perunapyrettä sekä makea miniatyyri suklaakakku.
Muskoka Burger, tapas nro 5

Viidennen tapaksen tarjoili Muskoka Burger. Se oli runsasjuustoinen katkarapumoussaka. Ravintola ohjasi tapaskierrosasiakkaat ruokailemaan ulkoterassille.

Muskoka Burger.
Runsasjuustoinen katkarapumoussaka.
Heladería Casa Esteban, tapas nro 6

Heladería Casa Esteban -jäätelöbaari valmisti raikkaan jäätelöannoksen, jossa oli makean jäätelön vastapainona raikkaan kirpeä vadelmainen kastike sekä pekaanipähkinöitä. Annos tarjoiltiin syötäväksi tarkoitetussa suklaisessa veneen muotoisessa astiassa.

Heladería Casa Esteban.
Raikas jäätelöannos, jossa on makean jäätelön vastapainona kirpeä vadelmainen kastike.
La Bóveda del Flamenco, tapas nro 7

Viimeinen suolainen tapas nautittiin La Bóveda del Flamencossa. Siellä tarjoiltiin tapasleipänen, jonka päällä oli tomaattia, kanamunaa ja lohta.

La Bóveda del Flamenco.
Tapasleipänen, jonka päällä on tomaattia, kanamunaa ja lohta.
Heladería El Principito, tapas nro 8

Heladería El Principito -jäätelöbaari kokosi annoksen, johon tuli makean suklaisen ja karamellisen jäätelön lisäksi keksi ja marjoja.

Heladería El Principito.
Annoksessa on makean suklaisen ja karamellisen jäätelön lisäksi keksi ja marjoja.

Kun kaikista kokeilluista tapaksista on leimat, passin voi palauttaa turistitoimistoon, josta saa ilmaisen sisäänpääsyn Mijasin Aquapark-vesipuistoon ja T-paidan. Vesipuistoon on varattu 500 ilmaislippua.

Leimattu tapaspassi.

Palauttamalla passin voi myös osallistua arvontaan, jossa voi voittaa muun muassa olutta oman painonsa edestä, hotelliöitä sekä aamiais- ja päivällislahjakortteja. Tapaspassin viimeinen palautuspäivä on 24. elokuuta.

Tapasiltoina on tarjolla myös elävää musiikkia

Tapasreitin lisäksi Mijas Pueblossa on tarjolla myös muuta ohjelmaa. Virgen de la Peña -keskusaukiolla on kesäiltoina elävää musiikkia paikallisen yhtyeen soittamana maanantaista torstaihin klo 22.00 alkaen. Samalla aukiolla voi myös nauttia markkinatunnelmista maanantaista torstaihin klo 20.00–24.00.

Mijas Pueblon esiintymislavalle kipuaa paikallisia esiintyjiä.
Virgen de la Peña -keskusaukiolla voi nauttia markkinatunnelmista maanantaista torstaihin klo 20.00-24.00.

Mijas Pueblossa on useita tapahtumia kesän aikana

Mijasissa järjestetään muitakin tapahtumia. Suurimpia niistä on 29.7. pidettävä Blues-ilta “Noche de Blues”, joka järjestetään kylän auditoriossa Härkätaisteluareenan vieressä Parque La Muralla -puistossa klo 21.00–01.00. Ennen tätä, heinäkuun 13.–16.7., auditoriossa järjestetään Festival de Teatro Villa de Mijas -teatterifestivaalit klo 22.30 alkaen. Elokuun 12. päivä on puolestaan vuorossa “Noche Celta” eli kelttiläinen ilta, joka alkaa klo 21.00.

Lue lisää:
Mijas Pueblossa järjestetään tapaskierroksia heinä- ja elokuussa
Espanja.Com testasi Mijas Pueblon valokuvareitin
Taidevaelluksella Mijasin palaneissa metsissä

Lähde:
mijascomunicacion.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Tainan härkäjähti on jo puolessa välissä

Lauantain illanviettoa Fuengirolan Marenostrum-musiikkifestivaaleilla