AjankohtaistaAlue-esittelytEläminen ja lomailu

Suomalaiset matkailutoimittajat valitsivat espanjalaisen saaren maailman parhaaksi matkakohteeksi

Julkaistu: 09.02.2023

Kanariansaarin kuuluvaa La Gomeraa kutsutaan usein paratiisiksi maan päällä. Matkailualan asiantuntijat ylistävät sen luonnonkauneutta ja rikasta kulttuuria. Nyt myös Suomen Matkailutoimittajien Kilta valitsi Espanjan La Gomeran maailman parhaaksi matkakohteeksi.

Matkailutoimittajien Kilta jakoi perinteisesti Vuoden parhaat -matkailupalkinnot Matka 2023 -messuilla torstaina 19.1. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden ulkomaankohteen voittajaa La Gomeraa luonnehdittiin luonnonkauniiksi, kulttuuriltaan rikkaaksi sekä maisemaltaan monimuotoiseksi ja upeaksi aktiivisen turismin matkakohteeksi.

Jalokivi suomalaisille turisteille

La Gomera on seitsemästä Kanariansaaresta toiseksi pienin saari. Sinne pääsee mm. lentämällä Helsingistä suoraan Teneriffan eteläiselle lentokentälle, ja Teneriffalta La Gomeralle pääsee laivalla noin tunnissa. La Gomera ei ole massaturismikohde, ja sieltä puuttuvat aurinkovarjorivistöt sekä turismitungos. Saarella ei ole myöskään massiivisia ja korkeita hotelleja. Teneriffan puoleisella rannalla sijaitseva saaren suurin hotelli Jardin Tecina sulautuu lähes näkymättömästi ympäröivään luontoon.

La Gomeran pinta-ala on 370 km2. Sen halkaisija on noin 20 kilometriä ja asukkaita on vain 22 000. La Gomeran korkeuserot ovat merkittäviä, joten saari on vaeltajalle paratiisi. Merkittyjä vaellusreittejä on lähes 70. Vaeltaessa saaren upea luonto aukeaakin matkailijalle parhaiten.

La Gomeralla on useita upeita vaellusreittejä. Kuva Flickr.

La Gomeralta löytyy monia asioita, jotka viehättävät meitä suomalaisia. Niitä ovat mm. leudot lämpötilat läpi vuoden, ympäristön kunnioittaminen ja vaikuttavat maisemat. La Gomera on miellyttävä matkakohde myös talvella, sillä lämpötila ei tipu alle +10 asteen. Kesällä lämpötila puolestaan pysyttelee alle +22 asteessa.

La Gomeran Unescon maailmanperintökohteet

La Gomeralla suomalaisia kiinnostaa Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu upea Laurisilvametsä Garajonayn luonnonpuistossa. Kulttuuriperinteistä tunnetuin on “silbo gomero”, joka on viheltäen puhuttu alkuperäiskieli, jota käytetään ainoastaan La Gomeralla.

Maisemia Garajonayn luonnonpuistosta. Kuva Flickr.
Aikuisille soveltuva matkakohde

Lapsiperheille La Gomera ei välttämättä sovi, sillä hiekkarantoja ja erilaisia lapsille suunnattuja aktiviteetteja on vähän. Paras ranta löytyy pääkaupungista San Sebastiánista. Palveluja rannalla ei ole, mutta rauhaa senkin edestä. Aito La Gomera löytyy pikkukylistä, kuten Vallehermososta, Hermiguasta ja Agulosta. Paikalliseen ruokakulttuuriin pääsee tutustumaan ihanissa pikku ravintoloissa eri puolilla saarta.

La Gomeran Agulon kylä. Kuva Flickr.

Lue lisää:
Teneriffan upeat vaellusreitit

Lähde
20minutos.es
matkailutoimittajienkilta.fi

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Espanjan 10 romanttisinta kylää

Rannat kesäkuntoon Fuengirolassa