Ajankohtaista

Uima-altaiden täyttämisestä kesäksi päätetään Málagan maakunnassa paikallisesti

Julkaistu: 04.04.2024

Andalusian aluehallinnon kuivuuskomitea tarkastelee kuivuustilannetta pääsiäissateiden jälkeen, jotka toivat Málagan maakuntaan yli 55 hm3 vettä. Aluehallinto asettaa vedenkulutukselle reunaehdot ja antaa kunnille itsenäisen päätäntävallan niiden rajoissa.

Pääsiäisen sateet saivat osan Málagan maakunnan tekojärvialtaista nousemaan pois kriisitasolta. Nyt päätöksen siitä, sallitaanko uima-altaiden täyttö tai täydennys tänä kesänä, tekevät kunnanvaltuustot.

Kunnanvaltuustot saavat joustavuutta päättää uima-altaita koskevista toimenpiteistä, kunhan ne noudattavat Andalusian aluehallinnon kuivuuskomitean asettamia enimmäiskulutusohjeita.

Tämä on hyvä uutinen Aurinkorannikon asukkaille, mutta se tuo uudelleen esille Málagan ja Melillan kiinteistöhallintoviraston (Colegio de Administradores de Fincas de Málaga y Melilla, CAF) vaatimuksen selkeämmistä säännöistä uima-altaiden täyttöön.

Järjestö haluaa oikeusvarmuuden liittyen asumisyhteisöjen päätöksentekoon ja välttääkseen viime kesän konfliktit, joita ilmeni erityisesti Axarquían alueella kirjavien säädösten vuoksi. Siellä kiista syveni taloyhteisöjen välillä jopa niin pahaksi, että altaisiin kohdistui ilkivaltaa.

CAF haluaa myös selkeitä vastauksia, jotta uima-altaiden ylläpitosopimuksia tehneillä yrityksillä olisi työvarmuus kesäkaudella. Eräs puutarhureita ja huoltomiehiä edustava yhdistys protestoi, kun aluehallinnon kuivuuskomitea päätti vapauttaa julkiset ja kunnalliset urheiluseurat, leirintäalueet ja hotellien uima-altaat kesäksi vesirajoituksista.

Joustavat rajoitukset vedenkäyttöön

Lopputulos jokaisessa kunnassa riippuu sen kyvystä pysyä 180, 200 tai 225 litran (mitä aluehallinto päättääkin) vedenkulutuksessa asukasta kohden vuorokaudessa.

Andalusian alueen maatalousministeri Carmen Crespo kertoo, että rajoitustoimenpiteistä pyritään tekemään aina mahdollisimman joustavia vesikapasiteetin mukaan. Jouston määrän ratkaisee kuitenkin se, mikä on kunkin kunnan kyky tehdä nämä vesisäästöt.

Nyt kuivuuskomitea odottelee kaiken sadeveden valumista tekoaltaisiin, jonka jälkeen määritellään vedenkulutus vuorokaudessa.

Kuivuuskomitea asettaa kulutusrajat, joita jokainen kunta tai vesiyhtiö noudattaa tarpeellisiksi katsomillaan toimenpiteillä. Käytännössä Costa del Solin 11 kuntaa ja Málagan kaupunki ovat samaan aikaan kieltäneet juomaveden käytön uima-altaiden täyttämiseen, puutarhan ja golfkenttien kasteluun, auton pesuun, juomapisteisiin, suihkuihin ja jalkasuihkuihin.

Maksimikulutusrajat

Tällä hetkellä koko maakunta on vielä virallisesti vakavassa kuivuustasossa, ja maksimikulutus on 160 litraa asukasta kohti päivässä. Rajat voivat vaihdella 180, 200 tai 225 litraan riippuen säiliöiden vesivarannoista.

Málagan kaupunkia palvelevan Guadalhorce-Limonero-järjestelmän tilavuus oli tiistaina 2. huhtikuuta 85,36 kuutiometriä. Se on 14 kuutiometriä kriisitason yläpuolella. Siksi on mahdollista, että, kuivuuskomitea voisi lieventää joitakin toimenpiteitä.

Se voi olla kuitenkin haastavaa johtuen Costa del Solin kesällä kasvavasta veden kysynnästä. Marbellassa sijaitseva La Concepción -tekoaltaassa on nyt vettä 34 kuutiometriä ja sen kriisiraja on 31.4 kuutiometriä.

Axarquíassa La Viñuelan tekoallas lähestyy 28 kuutiohehtaaria ja on kaksinkertaistanut varastonsa. Mutta sen kapasiteetti on edelleen 16,70 %, eli kaukana 41,54 kuutiometristä, joka on vaatimus kriisitasolta nousuun.

Tiistaina 2. huhtikuuta Málagan maakunnan seitsemän tekoallasta saavuttivat yhteensä 152 kuutiohehtaarin vesimäärän. Ennen Monica- ja Nelson-myrskyjä (8. maaliskuuta) niissä oli tuskin 97 kuutiometriä. Kuiva kausi ei ole loppunut, mutta viimeisimmät sadekuurot ovat antaneet maakunnalle hengähdystauon kesää kohti ja veden toimitusvarmuutta.

Lue lisää:
Pääsiäisviikon sateet todennäköisesti säästävät Málagan maakunnan ja Costa del Solin lisävesirajoituksilta
Marbellan vedenkäsittelylaitoksen parannukset takaavat kahden miljoonan henkilön vedenkulutuksen Aurinkorannikolla
Onko Costa del Solin uima-altaissa vettä tulevana kesänä?
Kuivuus rajoittaa vedenkäyttöä Espanjassa
Vesipula Espanjassa – näin voit itse säästää vettä

Lähde
surinenglish.com

Teksti ja kuvat Espanja.Com

Jaa:

Alicante-Elchen Miguel Hernández palkittiin Euroopan parhaana esteettömänä lentoasemana

¡Hola! – ¡Opi espanjaa tarinallisesti Jaskan johdolla! osa 5