Uusi junayhteys vie patikoijat suoraan Caminito del Rey -reitille

Julkaistu: 22.01.2023
AjankohtaistaAjanvieteEläminen ja lomailu

Pian tuleva uusi junayhteys helpottaa vierailijoiden pääsyä Málagasta noin 60 km sisämaahan päin sijaitsevalle Caminito del Rey -reitille. Caminito del Rey on Gaitanes-kanjonin lähes pystysuoriin seinämiin rakennettu kapeilla puisilla silloilla yläilmoissa kulkeva kävelyreitti. Sinne matkustaa joka päivä satoja patikoijia Málagan provinssista.

Caminito del Rey on lähes pystysuoriin seinämiin rakennettu kapeilla puisilla silloilla kulkeva kävelyreitti. Kuva Flickr.

Viime viikkojen aikana on koulutettu junien kuljettajia tekemällä testiajoja tyhjillä junilla Málagan ja El Chorro-Caminito del Rey asemien välillä. Junat näyttävät tutuilta, sillä useat niistä ovat samaa Civia-mallia, joita käytetään Cercanías- eli paikallisjunalinjoilla. Uuden reitin odotetaan avautuvan maaliskuussa.

Vaikka junat ovatkin samaa mallia, kyse ei ole C2 Cercanías -linjan laajentamisesta Áloraan vaan pikemminkin täysin uudesta palvelusta, joka on keskipitkien matkojen ”Media Distancia” ja paikallismatkojen “Cercanías” väliltä.

Civia-mallinen Cercanías juna. Kuva Flickr.
Uusi palvelu vastaa kysyntään

Uusi junayhteys tekee kulkemisen Málagan ja suositun sisämaassa sijaitsevan, noin 100 metriä Guadalhorce-joen yläpuolella kulkevan Caminito del Rey -reitin välillä huomattavasti helpommaksi. Sen odotetaan vetävän piiriinsä suuren osan vuosittaisesta yli 300 000 vierailijasta. Uusi reitti vastaa kysyntään nopeammasta ja suorasta yhteydestä Málagan provinssin sisämaan ja Málagan kaupungin välillä. Se on myös olennainen turisteille, joilla ei ole mahdollisuutta vuokrata autoa ja ovat siten julkisen liikenteen palvelujen varassa.

Espanjan hallituksen Málagan edustaja Francisco Javier Salas, on ollut yksi projektin pääpuolestapuhuja. Hänen mukaansa hallitus on tunnistanut alueen tarpeet ja tehnyt ratkaisun, joka tarjoaa sosiaalisesti, ympäristöllisesti ja taloudellisesti kestävän vaihtoehdon autolla matkustamiseen. Espanjan liikenneministeriö on korvamerkannut budjetistaan 10 miljoonaa euroa vuodelle 2023, jolla ylläpidetään uutta junayhteyttä.

Junavuoro Sevillaan

Tällä hetkellä El Chorron asemalla pysähtyy vain keskipitkien matkojen junia, jotka kulkevat Málagan ja Sevillan väliä. Niitä menee enintään viisi vuoroa päivittäin suuntaansa, ja aikataulu ei ole kovin käytännöllinen Caminito del Rey -reitille suuntaaville matkailijoille.

Lue lisää:
Málagan provinssin Caminito del Rey -vierailukeskus avattiin lokakuussa

Lähde
surinenglish.com

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

EU-direktiivin voimaantulo asuntojen energiatehokkuusvaatimusten tiukentumisesta yhä lähempänä

Fitur 2023: Espanjan suurin kansainvälinen matkailutapahtuma