Vertaa asuntoja

Vox-puolue suuri voittaja Andalusian maakuntavaaleissa

Vox-puolue suuri voittaja Andalusian maakuntavaaleissa

  • 04/12/2018

Viime sunnuntaina järjestettiin Etelä-Espanjassa maakuntavaalit. Vaalien yllätysvoittaja oli äärioikeistolainen Vox-puolue.

Kahden puolueen Espanja on muuttumassa monipuoluemaaksi, sillä uudet puolueet, äärioikeistolainen Vox, keskustaoikeistolainen Ciudadanos sekä vasemmistopuolue Adelante Andalucia keräsivät lähes puolet annetuista äänistä.

Andalusian itsehallintoalue on ollut viimeiset 30 vuotta vahvasti sosialistipuole PSOE:n aluetta. Partido Popular on nyt liittoutumassa Ciudadanos- ja Vox-puolueiden kanssa luodakseen oikeistojohtoisen Andalusian maakunnan.

 

Maanantaina erityisesti opiskelijat suuntasivat mielenilmaukseen tämän yhteenliittymän vastustamiseksi. Äärioikeistolaisen Vox-puoleen vaaliteemat kuten laittomien siirtolaisten vastustaminen tai itsehallinnollisten alueiden itsenäisyyspyrkimysten vastustaminen ovat saaneet ihmiset liikkeelle.

Uurnille asteli sunnuntaina alle 50% äänioikeutetuista andalusialaisista. Vaalitulos kertoo puolueille kansalaisten ajatuksista. Ensi vuonna vuorossa on kunnallis- ja aluevaaleja eri puolilla Espanjaa ja vaalitulosten myötä mitataan myös koko Espanjan hallituksen kannatusta.

Tiedot ja kuva vaalituloksesta: Diariosur 

 

Liity keskusteluun