Ihaile tähtitaivasta Andalusiassa

Julkaistu: 08.06.2022
AjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Tähtien katselu on mielenkiintoista puuhaa, jota voi tehdä yhdessä perheen kanssa, romanttisesti kaksin tai rentoutuen yksin. Málagan alueella on runsaasti mahdollisuuksia tähtitaivaan tarkasteluun joko paljaalla silmällä tai erilaisilla kaukoputkilla. Tässä Malaga hoy listasi viisi paikkaehdotusta.

Málagan provinssin väestö on keskittynyt suurelta osin rannikolle, jonka seurauksena alueella on paljon valonlähteitä. Suuri valojen määrä estää kunnon näkymän tähtitaivaalle. Siitä huolimatta pienellä vaivannäöllä löytyy paikkoja, joista käsin tähdet näkyvät hyvin.

Benalmádenan köysirata vie korkealle

Benalmádenan köysiradan huipulla 800 m korkeudessa on ulkoilma planetaario. Siellä järjestetään tapahtumia ja kokoontumisia kesäisin ja silloin kun taivaalle on tulossa jokin erityinen ilmiö kuten meteoriparvi. Vaikka hyvin lähellä ovat myös voimakkaasti valaistut Benalmádenan rannikko, Fuengirola ja muut lähikaupungit, on planetaario tarpeeksi korkealle välttääkseen suurimman osan valosaasteesta. Myös 15 minuutin köysiratamatka ylös planetaarioon on hieno kokemus, ja ylhäältä käsin voi myös nähdä kauniin auringonlaskun.

Myös La Palman saarella Kanarialla on kuuluisa obesrvatorio. Lue lisää tästä.

Observatorio El Torcal, Antequera

Antequeran Observatorio El Torcal sijaitsee 1200 metrin korkeudessa Torcal de Antequera -luonnonpuistossa. Korkean sijainnin vuoksi vierailu vaatii usein lämpimän pukeutumisen. Observatorio on kunnallinen ja siten suuren yleisön, turistien ja opiskelijoiden käytettävissä ympäri vuoden. Siellä järjestetään myös monenlaisia kursseja ja aktiviteetteja. Paikalle pääsy on helppoa, koska lähiympäristössä on paljon pysäköintipaikkoja. Observatorio El Torcal on myös astrologiaharrastajien kohtaamispaikka.

Montes de Málaga
Kuva Junta de Andalucia

Noin 20 km päässä Málagasta Montes de Malagan alueella eli Malagan vuorilla on useita näköalapaikkoja, joista voi katsella tähtiä. Lagar de Torrijos ja sen ekomuseon alue on rauhallinen ja suosittu paikka. Lähiympäristössä kiertää myös vaellusreitti ja vieressä on harvinainen mahdollisuus leiriytyä. Lupa siihen pitää hakea ajoissa, täältä löydät ohjeet. Tähdet näkyvät hyvin, vaikka Málagan valot ovatkin lähellä. Astrologiset yhdistykset järjestävät alueella ohjattua tähtien tarkkailua.

Mirador de María Auxiliadora, Ronda

Rondan Mirador de María Auxiliadora -näköalapaikka on tähtiharrastajien suosioissa. Se on kaupungin keskustassa, mutta siitä huolimatta kaupungin valot eivät häiritse tähtien tarkkailua. Koko Rondan keskustan ulkopuolinen alue on tähtitaivaan katselulle sopivaa seutua, sillä siellä ei ole suuria asutuskeskittymiä.

Mirador de Comares

Axarquían alueella Málagan itäpuolella on useita tähtien ja maisemien katselemiseen soveltuvia näköalapaikkoja. Comareksen kylä sijaitsee 700 m korkeudessa ja sieltä on hyvät näkymät koko Axarquían alueelle ja upeat näkymät myös tähtitaivaalle. Kylä on muutenkin vierailun arvoinen ja reitti sinne Montes de Málagan metsäisen tien kautta suosittu.

Lähde
malagahoy.es

Kuva
andalucia.org

Jaa:

Espanjaan valmisteilla uusi tupakkalaki

Uutiskirje Kesä 01/22