Romanttisesti vaeltaen Rondasta  El Secaderoon

Julkaistu: 04.05.2022
AjankohtaistaAjanvieteAlue-esittelytUusimmat

Málagan provinssissa kunnostetaan yhdeksän kunnan läpi kulkeva romanttinen reitti La ruta de los viajeros románticos. Rondasta El Secaderoon kulkevan reitin voi vaeltaa perinteisesti jalan tai ratsastaen. Reitiltä tulee pääsemään myös tutustumaan matkan varrella oleviin kyliin.

1800-luvulta peräisin oleva romanttisten matkailijoiden reittiä, La ruta de los viajeros románticos, aletaan kunnostamaan Málagan provinssin toimesta. 58 km mittaisen reitin kunnostamiseen investoidaan 750 000 €. Työt alkavat muutaman kuukauden kuluttua, jolloin reitille laitetaan myös opasteet.

Málagan provinssin edustuston puheenjohtaja Francisco Salado julkaisi tiedon reitin kunnostamisesta 1800-luvun matkailijoille omistetun monumentin vihkimistilaisuudessa huhtikuussa Rondassa. Patsas löytyy kilometri Rondasta Algeciraksen suuntaan.

Ricardo Dávilan monumetti on Romanttisen reitin aloituspiste.

Reitti on monilta osilta yhteneväinen Gran Senda de la Serranía de Ronda -reitin kanssa. Reitti kulkee Rondan, Alpandeiren, Atajaten, Benadalidin, Benalaurían, Algatocínin, Benarrabán, Gaucínin ja Casareksen kautta.

Salado korosti maakunnan eri toimijoiden sitoutumista sisämaan turismin kehittämiseen ja edistämiseen. Romanttisen reitin kunnostaminen liittyy myös toukokuiseen Ronda Romántica -festivaalille, jossa kaupunki vuosittain juhlii palaten hetkeksi 1800-luvulle elääkseen uudelleen rosvojen ja romanttisten matkailijoiden aikakauden.

Reitti yhdistää kylät

Tällä hetkellä Romanttisen reitin 58 kilometristä vain 10.6 km on kulkukelpoista ja virallisin opastein merkittyä. Jäljelle jäävästä osasta 26 km on kulkukelpoista, mutta ei opastein merkittyä. Loput 21.4 km on vielä kulkukelvotonta, mutta se tullaan nyt kunnostamaan, merkitsemään opastein ja yhtenäistämään reitin muiden osien kanssa.

Reittiin tullaan lisäämään kulkuyhteyksiä alueen kyliin ja näin edesautetaan niiden kehittymistä sekä tuodaan alueen kulttuuria ja tapoja tutuksi matkailijoille. Tulevaisuuden tavoitteena on saada myös Cádizin maakunta ja sen erilaiset toimijat projektiin mukaan, jotta reittiä voitaisiin kehittää edelleen myös Gibraltarin alueelle.

Lue myös: Espanjan parhaat kansallispuistot

Koska reitti on suhteellisen lyhyt verrattuna Espanjaan moniin suuriin veallusreittiverkostoihin, sen voi toteuttaa helposti lyhyemmässäkin ajassa.

Reitti osana isompaa kokonaisuutta

Romanttisesta reitistä tulee lisänähtävyys alueelle, sillä matkaa voi myös kulkea ratsastaen. Reitistä tuleekin ensimmäinen Federación de Hípica -ratsastusliiton hyväksymä ja kyltittämä reitti. Tämän ja muiden alueen vetonaulojen myötä on tavoitteena nostaa turistien määrä yli miljoonaan henkilöön vuodessa eli pandemiaa edeltäviin lukemiin.

Aluetta markkinoidaan ympäristöystävällisenä ja kestävällä tavalla kehittyvänä kokonaisuutena, josta muina esimerkkeinä ovat Caminito del Rey -reitti ja Sierra de las Nievesin luonnonpuisto. Yhteistyötä tehdään myös Bike Territoryn kanssa, jonka kanssa pyritään lisäämään alueen pyöräilyturismia.

Lue myös: Andalusia on uusia elämyksiä hakevan kävelijän paratiisi

Lähde
malagahoy.es

Kuvat Diputación de Málaga

Jaa:

Frisbeegolf vetää Espanjaan

Maakaasulle hintakatto Espanjassa ja Portugalissa