Espanjan Riaño on kaunis ”leónilaisten vuonojen” ympäröimä kaupunki

Julkaistu: 24.11.2022
Alue-esittelytUusimmat

Viehättävä Riañon kaupunki sijaitsee Cantabrian vuoriston eteläisellä rinteellä. Kaupunkia ympäröivää luontoa on verrattu Norjan vuonoihin niiden samankaltaisuuden vuoksi. Siellä on myös tekojärvi, jolla on tärkeä rooli kaupungin historiassa.

Riañon tekojärven alkuperä juontaa juurensa 1960-luvulle, jolloin sen rakennustyöt alkoivat. Tuolloin pystytettiin padon betoniseinät. Seuraavien vuosikymmenien ajan projekti eteni hitaasti, kunnes viimein vuonna 1987 se vihittiin käyttöön. 

Riañon luontomaisema häikäisee kauneudellaan.
Tekojärvi hukutti kyliä

Rakennustyöt aiheuttivat protesteja ja muuttoja, koska projekti oli ympäristön kannalta epäkäytännöllinen ja osa Riañon laakson asukkaista menettivät sen vuoksi kotinsa. Tekojärven myötä yhdeksän kylää jäi veden alle, mukaan lukien vanha Riaño.

Nykyinen Riañon kaupunki on rakennettu tekojärven viereen ja sinne on siirretty useita monumentteja veden alle jääneistä kaupungeista. Niitä ovat esimerkiksi Santa Águedan kirkko, joka tuotiin Pedrosa del Reystä sekä Nuestra Señora del Rosarion pyhäkkö 1200-luvulta, joka tuotiin La Puertan kaupungista. Riañossa on myös Museo Etnográfico de La Montaña de Riaño -museo, jossa voi oppia menneiden vuosien elämästä.

Riañossa on valtavasti ulkoilumahdollisuuksia.
Rehevä luonto

Riañon helmi on sen luonnonympäristö. Siellä voi harrastaa monenlaista ulkoilmaurheilua, kuten patikointia, kiipeilyä, maastopyöräilyä, hiihtämistä, lumikenkäilyä ja melontaa.

Yksi taianomaisimmista ajanvietteistä, mitä tässä upeassa ympäristössä voi tehdä, on veneretki tekojärven poikki. Retken aikana voi ihailla suuria kalkkikivivuoria, jotka heijastelevat vesistöstä kuin peilistä.

Miten Rianoon pääsee?

Matka Leónin ja Riañon kaupunkien välillä kestää 1,5 tuntia N-621-tietä pitkin.

Lisää kauniita kohteita
Cantabrian huikealle näköalapaikkamajakalle pääsee kulkemalla 763 porrasta
Uponneesta kylästä uuteen kukoistukseen

Lähde
20minutos.es
Kuvat Flickr

Jaa:

Espanjan Encisossa on 1 400 dinosauruksen jalanjälkeä

Ekologit kannattavat Aurinkorannikon avomeren tuulipuistoa