Alue-esittelytAsuminenEläminen ja lomailu

Benarrabá on edistyksellinen kylä Costa del Solin tuntumassa

Julkaistu: 25.09.2023

Costa del Sol yksi suosituimmista matkakohteista sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Kävijöitä on vuosi vuodelta enemmän, ja viimeisen kolmen vuoden aikana kävijämäärät nousseet ennätyslukemiin.

Kävijämäärän kasvu ei ole yllätys, sillä esimerkiksi Aurinkorannikolla sijaitsevaa Málagaa pidetään yhdestä maailman parhaista kaupungeista korkeatasoista elämänlaatua etsiville. Elämisen tasoa nostattavat Costa del Solilla esimerkiksi rannat yli 150 km hiekkarantaa, kristallinen merivesi ja aurinko, josta nautitaan keskimäärin 325 päivänä vuodessa.

Upeiden luonnonolojen ja ilmaston lisäksi Costa del Solilla on runsas kulttuuri- ja gastronominen tarjonta sekä lukemattomia mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon.

Suosio ja kova kysyntä vauhdittavat kuitenkin hintojen nousua, ja siksi yhä useamman on vaikea matkustaa tai muuttaa alueelle. Monien huomio onkin alkanut kääntyä Costa del Solin läheisyydessä sijaitseviin paikkakuntiin, joiden hintataso on maltillisempi. Yksi näistä on Benarrabán kylä, joka haluaa lisää asukkaita menneinä vuosina lähteneiden tilalle.

Millainen Benarrabá on?

Benarrabá sijaitsee Esteponan yläpuolella Valle del Genal -laaksossa, ja sinne on matkaa Málagasta noin 150 km. Se on yksi Serranía de Ronda -vuoristoalueeseen kuuluvista kylistä, ja paikkakunnan pääelinkeinoja ovat metsä- ja maatalous.

Benarrabássa on vain 500 asukasta, mutta siitä on silti tullut suosittu matkakohde. Kylä vetää matkailijoita, jotka haluavat irtautua kaupunkielämästä ja viettää muutaman päivän vuoristossa metsäisissä maisemissa.

Benarrabáa ympäröivät kauniit vuoristomaisemat. Kuva Flickr.

Kylässä on hienoja näköalapaikkoja, joista käsin voi katsella upeita vuoristoisia maisemia. Benarrabássa voi yöpyä maaseutuhotellissa.

Benarrabássa on upeita näköalapaikkoja. Kuva Flickr.

Paikkakunnalla on myös nuorille suunniteltu, 100 majoituspaikkaa tarjoava hostelli. Hostellimajoitus tarjoaa nuorille mahdollisuuden viettää aikaa kylässä ja miettiä, voisiko monien mahdollisuuksien Benarrabá olla heidän uusi kotikylänsä.

Benarrabássa on investoitu teknologiaan ja työtiloihin niille, jotka haluavat etätyöskennellä tässä kauniissa ympäristössä. Etätyöskentely sujuu hyvin kylän 4G- tai valokuituyhteydellä. Vanhaan kartanoon luoduissa laadukkaissa co-working-tiloissa on tarjolla kaikki mukavuudet. Työtä kylässä on tarjolla esimerkiksi kunnallis- ja palvelusektorilla sekä rakennusalalla.

Benarrabán hyviin puoliin kuuluvat myös matalat asumiskustannukset. Asuntojen hinnat ovat hyvin maltillisia, mikä on erityisen tärkeää etenkin nuorille, joiden on vaikea päästä kiinni asuntomarkkinoihin.

Vuokra-asumisen kuukausihinnat lähtevät kylässä 200 eurosta ja asuntojen myyntihinnat noin 30 000 eurosta. Ero Costa del Solin rannikkoalueisiin on merkittävä, sillä Málagassa asuntojen myynti- ja vuokrahinnat ovat Espanjan kärkitasoa.

Vuokra- tai omistusasunnon voi hankkia Benarrabásta edullisesti. Kuva Flickr.

Benarrabá on ehdottomasti vierailun ja tutustumisen arvoinen, mikäli etsinnässä on rauhallinen ja kohtuuhintainen etätyöskentely- tai lomapaikka, jota ympäröivät vuoristomaisemat.

Katso esittelyvideo Benarrabásta

Lue lisää:
Pieni málagalainen kaupunki on aurinkoenergian edelläkävijä Espanjassa

Lähde
fotocasa.es

Pääkuva Flickr
Teksti Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje itsellesi tai ystävällesi ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Helsinki-Vantaalle avautuu kymmenen uutta myymälää syksyn aikana – katso lista

Maspalomas – ainutlaatuinen dyynimaisema Gran Canarian etelärannikolla