AsuminenYritysuutiset

Miksi Espanjan kiinteistökaupoille kannattaa hankkia asianajaja?

Julkaistu: 06.10.2023

Onko suunnitelmissa asunnon myynti tai osto Espanjasta? Asuntokauppa on pääsääntöisesti merkittävä sijoitus kotitaloudelle, joten kauppoja tehdessä kannattaa olla huolellinen. Etenkin ulkomailla tehtävät asuntokaupat vaatiivat aina tarkkaavaisuutta, sillä prosessit poikkeavat kotimaisista. Näin on myös Espanjassa.

Kiinteistönvälittäjä auttaa välttämään tietyt riskit, mutta oman paikallisen asianajajan käyttö on äärimmäisen tärkeää. Ammattitaitoinen asianajaja hoitaa asiakkaan puolesta kiinteistön ostoon tai myyntiin liittyvät asiat. Asiakas voi luottaa siihen, että kaikki sujuu vaivattomasti ja lain mukaisesti. Asianajajan palkkaamalla säästää aikaa, vaivaa ja jopa rahaa, sillä asianajaja varmistaa, että osto- tai myyntiprosessi on laillinen.

Espanja.Com haastatteli asuntokauppa-asioissa kokenutta juristia Aura Forsmania, AJ Forsman Abogados– asianajotoimistosta.

AJ Forsman Abogados

Suomen kielellä palveleva AJ Forsman Abogados -asianajotoimisto on Fuengirolassa sijaitseva monialainen yritys, joka koostuu lain, talouden, verotuksen sekä kirjanpidon ammattilaisista.

Toimiston päätavoitteena on tarjota asiakkaillemme asiakaslähtöistä ja asiantuntevaa palvelua lakiin ja talouteen liittyvissä kysymyksissä. Se koostuu eri alan asiantuntijoista, kuten lakimiehistä, taloustieteilijöistä ja kirjanpidon asiantuntijoista, minkä ansiosta asiakkaalle voidaan tarjota laaja palveluvalikoima.

Espanjan kiinteistölainsäädännön saralla AJ Forsman Abogados tarjoaa asiantuntemustaan:

 • Asuntojen, toimitilojen ja tonttien ostoon ja myyntiin liittyvät toimeksiannoissa
 • Vuokrasopimuksissa
 • Tontin ostoon liittyvissä asioissa
 • Erilaisissa sopimuksissa (mm. osto-optio-sopimukset)
 • Kiinteistö- ja rakentamisjuridiikassa
 • Asuntolainoissa
 • Kiinteistösijoituksissa Espanjassa
 • Häädöissä ja vahingonkorvausvaatimuksissa

Aura Forsman kertoo kahdeksan syytä, miksi asianajajan palkkaaminen kiinteistökaupassa kannattaa.

Kahdeksan syytä asianajajan hankintaan

 1. Asianajaja varmistaa, että asunto on asumiseen tarkoitettu kiinteistö ja sen on rakennettu noudattaen Espanjan lakeja ja määräyksiä.
 2. Asianajaja huolehtii asiakkaan eduista kaupanteossa ja varmistaa, että se on velaton eikä siinä ole maksamattomia laskuja tai muita rasitteita. Tämä hoituu yleensä muutamassa päivässä.
 3. Asianajaja hankkii NIE-numeron, joka on espanjalainen henkilötunnus ja veronumero. Hän hoitaa asuntokaupan ja kaikki siihen liittyvät asiat asiakkaan puolesta valtakirjalla. Asiakkaan ei tarvitse olla läsnä, vaan vaikka Suomessa sillä aikaa, kun kauppa saatetaan loppuun.
 4. Asianajaja hoitaa kaikki kiinteistökauppaan liittyvät yksityiskohdat myyjän asianajajan kanssa ja huolehtii kauppaan liittyvistä veroista ja kustannuksista. Asianajaja selittää kaikki nämä asiat asiakkaalle etukäteen.
 5. Asianajaja avaa espanjalaisen pankkitilin asiakkaan haluamaan pankkiin ja pitää huolen, että kauppaan liittyvät pankkisiirrot tehdään oikein ja ajallaan ilman ylimääräisiä kuluja.
 6. Asianajaja neuvoo asiakasta kaikissa omistusoikeuksia koskevissa kysymyksissä ennen ostoa, oston aikana ja ostoprosessin jälkeen. Asianajajalta saa neuvoa myös asunnon mahdollisessa myyntiprosessissa, veroasioissa sekä asunnon jälleenvuokrauksessa.
 7. Asianajaja rekisteröi asiakkaan ostaman kiinteistön paikalliseen maarekisteriin.
 8. Asianajaja voi toimia myös asiakkaan veroedustajana asunnon omistusaikana.

Kun ammattinsa osaava asianajaja hoitaa asuntokaupan juridiset asiat asiakkaan puolesta, voi asiakas olla levollisin mielin tietäen, että kauppa saatetaan loppuun parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan etuja silmällä pitäen. Asianajaja on myös vastuussa siitä, että kaikki sujuu kiinteistökaupassa lain mukaisesti. Sama vastuu ei velvoita esimerkiksi asiainhoitajaa tai gestorioita.

Mikäli suunnittelet asuntokauppaa Aurinkorannikon alueella, ota yhteyttä alalta pitkän kokemuksen omaaviin asiantuntijoihin. Asunnot Espanja.Com ja AJ Forsman Abogados -asianajotoimisto palvelevat ja auttavat yhteistyössä asuntokaupan kaikissa vaiheissa alusta loppuun asti.

Ismo Ivakko
Kiinteistövälittäjä

ismo.ivakko@espanja.com
p. +358 40 722 1472 tai +34 655 689 455
asunnot.espanja.com

Asianajaja
Aura Forsman

admin@ajforsmanabogados.com
p. +34 613 113 336
ajforsmanabogados.com

Teksti Espanja.Com
Kuvat AJ Forsman Abogados -asianajotoimisto
toimitus@espanja.com

Tilaa asuntouutiskirje ja pysy ajan tasalla Espanjan asuntomarkkinoista.
Tutustu myytäviin asuntokohteisiin Espanja.Comissa.
Liity Asunnot Espanja.Com Facebook -sivujen seuraajaksi.

Jaa:

Arguineguín – elämää tyynien vesien äärellä

Xi’anin terrakottasotilaat näyttelyssä Alicanten arkeologisessa museossa