Eläminen ja lomailu

Espanjan kansainvälisesti suosituimmat tuotemerkit – tiesitkö näiden olevan espanjalaisia?

Julkaistu: 25.03.2024

Espanjasta tulee useita kansainvälisesti tunnettuja ja suosittuja tuotemerkkejä. Osalla brändeistä on jo pitkä historia, ja suurin osa niistä on myös tuttuja monelle suomalaiselle joko omakohtaisesti tai mainonnan kautta.

Olemme koonneet tähän juttuun espanjalaisia brändihelmiä muodin, gastronomian, liikenteen, televiestinnän ja hotelli- ja majoitustoiminnan aloilta.

Erittäin suosittu Mondly on kieltenoppimissovellus, jonka avulla kielen oppiminen on hauskaa, nopeaa ja helppoa. Superhauskat ja tehokkaat kielikurssit, joita maailmanluokan kielitieteilijät ovat suunnitelleet sinua varten.

Muoti

Muotiteollisuudella on paljon painoarvoa Espanjassa. Alla esittelyssä muutamia kuuluisimpia ja tunnetuimpia espanjalaisia muotibrändejä.

Zara
Zara on kiistatta maailman suosituin espanjalainen muotibrändi. Sen historia juontaa juurensa vuoteen 1975, jolloin liikemies Amancio Ortega ja hänen vaimonsa Rosalía Mera perustivat sen Galician A Coruñaan. Zara tunnetaan moderneista ja edullisista malleistaan miehille, naisille ja lapsille.

Vaatteiden lisäksi Zara tarjoaa myös laajan valikoiman asusteita ja tuoksuja. Zara kuuluu Inditex-konserniin, ja sillä on noin 2300 myymälää ympäri maailmaa.

Zara on suosituin espanjalainen muotibrändi. Kuva Espanja.Com.

Mango
Toinen espanjalaisen muodin suuri nimi on Mango. Barcelonalainen Mango on muotimerkki, jolla on sekä naisten, miesten että lasten vaateosasto. Sen perustivat veljekset Isak ja Nahman Andic, joiden perhe oli tullut siirtolaisina Turkista Espanjaan 1950-luvulla.

Mango on laajentunut maailmanlaajuisesti ja sillä on noin 2700 myymälää yli 100 maassa sekä verkkokauppa. Sen moderni ja laadukas vaatemuotoilu on tehnyt brändistä suositun ympäri maailmaa.

Mangon vaatteet ovat laadukkaasti ja modernisti muotoiltuja. Kuva Espanja.Com.

Desigual
Kolmas tärkeä nimi Espanjan muotimaailmassa on Desigual. Desigual on muotibrändi, jonka Thomas Meyer perusti Barcelonassa vuonna 1984. Sille on ominaista sen värikäs ja rohkea muotoilu. Desigual toimii 115 maassa.

Brändi on sitoutunut kestävään kehityksen periaatteisiin ja ympäristön kunnioittamiseen. Vaatteiden lisäksi Desigual tarjoaa laajan valikoiman asusteita ja tuoksuja.

Desigual on perustettu Barcelonassa vuonna 1984. Kuva Espanja.Com.

El Corte Inglés
El Corte Inglés on kuuluisa tavarataloketju Espanjassa. Se perustettiin vuonna 1940 Madridissa. Ensimmäinen El Corte Inglés aloitti pienenä myymälänä Calle Preciados -kadulla Madridissa, mutta brändi kasvoi pikkuhiljaa, ja se on tällä hetkellä yksi tunnetuimmista espanjalaisista liikkeistä.

El Corte Inglésistä löytyy tuotteita laidasta laitaan, kuten ruokaa, astioita, vaatteita, urheiluvälineitä, kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Muita merkittäviä espanjalaisia muodin brändejä ovat esimerkiksi Bershka, Massimo Dutti ja Adolfo Domínguez. Näistä kaksi ensimmäistä kuuluvat Zaran tavoin massiiviseen Inditex-konserniin.

Massimo Dutti on kansainvälisesti tunnettu vaatebrändi. Kuva Espanja.Com.

Gastronomia

Espanja tunnetaan herkullisesta gastronomiastaan. Kansainvälisesti tunnetuimpia ruokabrändejä ovat seuraavat:

La Española
La Española tunnetaan korkealaatuisesta oliiviöljystään. Brändi perustettiin vuonna 1840, ja siitä on tullut yksi suosituimmista maailmassa. La Española tarjoaa myös muita elintarvikkeita, kuten oliiveja ja viinietikkaa.

La Española on suosittu oliiviöljy. Kuva Espanja.Com.

Mahou
Toinen espanjalaisen gastronomian tärkeä nimi on Mahou. Mahou on olutbrändi, joka perustettiin Madridissa vuonna 1890. Brändi on laajentunut vuosien varrella ja se löytyy nyt jo yli 70 maasta ympäri maailmaa. Mahou tunnetaan korkealaatuisesta oluestaan sekä sitoutumisestaan kestävään kehitykseen ja ympäristöön.

Mahou on yli 130-vuotias olutbrändi. Kuva Espanja.Com.

Kansainvälisesti tunnettuja espanjalaisia cavoja ovat Freixenet ja Codorniu. Kaikille tuttu makeisbrändi Chupa Chups valmistaa tikkareita lähes kaikissa sateenkaaren väreissä.

Codirniu ja Freixenet ovat espanjalaisia kuohuviinejä. Kuva Espanja.Com.
Chupa Chupsin tikkareita myydään lukemattomissa eurooppalaisissa ruokakaupoissa. Kuva Espanja.Com.

Kuljetus ja liikenne

Liikennesektorilla on tärkeä rooli yhteiskunnassa ja taloudessa. Alla lyhyesti kahden espanjalaisen liikenteeseen liittyvän brändin historiaa.

Seat
Seat on vuonna 1950 Barcelonassa perustettu automerkki. Merkki on laajentunut ympäri maailmaa, ja nykyään se on Volkswagen-konsernin omistuksessa. SEAT on ainoa yritys, joka suunnittelee, kehittää, valmistaa ja markkinoi autoja Espanjassa. Sen pääkonttori on ollut vuodesta 1993 lähtien teollisuusrakennuksessa espanjalaisen Martorellin kaupungissa Kataloniassa.

Iberia
Iberia on lentoyhtiö, joka perustettiin vuonna 1927 Madridissa. Iberialla on lentoja yli 100 kohteeseen. Sen logo on punainen ja keltainen, kuten Espanjan lipun värit, ja pääkonttori sijaitsee Madridissa, Barajasin lentoasemalla.

Iberian lentokoneet on koristettu Espanjan lipun väreillä. Kuva Espanja.Com.

Tietoliikenne

Tietoliikennesektori kattaa monia teknologioita, kuten radio-, televisio-, puhelin- ja matkapuhelintekniikkaa sekä tietoliikenne- ja tietokoneverkkotekniikkaa. Tällä sektorilla tunnetuin espanjalainen yritys on Telefónica.

Telefónica
Telefónica on televiestintäyritys, joka perustettiin Madridissa vuonna 1924. Yritys on laajentunut vuosien varrella ja toimii nyt yli 20 maassa ympäri maailmaa.

Telefónica on yksi Euroopan suurimmista televiestintäyrityksistä ja tarjoaa laajan valikoiman tietoliikennetuotteita ja -palveluita liittyen matkapuhelimeen, Internetiin ja televisioon.

Hotellisektori

Hotellisektoriin kuuluvat majoituspalveluita tarjoavat yritykset, kuten Meliá Hotels.

Meliá Hotels
Meliá Hotelsin juuret ovat Palma de Mallorcalla. Gabriel Escarrer Julià perusti sen vuonna 1956, ja nykyään sillä on noin 370 avoinna olevaa hotellia 41 maassa. Se on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista hotelliketjuista.

Meliá Hotel Torremolinosissa. Kuva Espanja.Com.

Espanjasta löytyy paljon muitakin sektoreita, joilta tulee kansainvälisillä markkinoilla tunnettuja brändejä. Yksi niistä on urheilu ja erityisesti jalkapallo. Jalkapallojoukkueet Real Madrid ja Barça ovat kansainvälisesti erittäin seurattuja, ja myös Atlético de Madrid tunnetaan laajasti.

Plaza de Cibeles -aukiolla tapahtuu, kun Real Madrid voittaa tärkeitä otteluita. Kuva César Lucas Abreu/Madrid Destino.

Lue lisää:
Mitä maksaa eläminen Aurinkorannikolla?
Mercadonalla vuoden 2024 paras kosteuttava kasvovoide
Espanja.Comin ostoskorivertailu Espanja vs. Suomi

Lähteet
burbujadelespanol.com
adlatina.com
planesdefuturo.mapfre.es

Teksti ja pääkuva Espanja.Com
toimitus@espanja.com

Jaa:

Uutiskirje maaliskuu 02/2024

Yksi patikointikierros, kaksi mieleenpainuvaa luontokohdetta