Eläminen ja lomailuUusimmat

Fuengirolaan tulee ilmaisia busseja vuoden alusta

Julkaistu: 12.12.2022

Fuengirolassa voi hypätä uusien ilmaisten kaupunkibussien kyytiin vuoden 2023 alusta alkaen. Isompia linja-autoja on yhdeksän ja minibusseja kolme. Ne liikennöivät viidellä reitillä.

Uusista reiteistä on tiedottanut kaupungin pormestari Ana Mula. Hänen mukaansa aloite on ollut hänen vaalilupauksensa, joka toteutuu nyt pitkän hallinnollisen prosessiin jälkeen.

Pormestari tarkasti henkilökohtaisesti kaluston kaksi ensimmäistä ajoneuvoa, jotka ovat 12 metriä pitkiä. Molempiin linja-autoihin mahtuu 90 henkilöä. Bussit maksoivat 689 700 euroa. 

Pormestari Ana Mula tutkimassa bussia. Autot sopivat liikuntarajoitteisille. Kuva Ayuntamiento de Fuengirola.

Linja-autoja ovat olleet rahoittamassa EU:n EDUSI-strategia (kaupungin kestävään kehitykseen liittyvä kehittämisstrategia). Euroopan unionin EDUSin Fuengirola más Ciudad -strategian osuus rahoituksesta on 80 % ja Fuengirolan kaupungin 20 %.

Reiteillä ajaa yhdeksän bussia ja kolme minibussia, jotka kaikki soveltuvat liikuntarajoitteisille. Torreblancan reitin bussissa voi myös kuljettaa polkupyörää. Bussien vuoroväli on 15–30 minuuttia.

Liikennöitsijä on Unión Temporal de Empresas (UTE) Urbana Fuengirola. Hankkeen kokonaisinvestointi on yli 30 miljoonaa euroa ja se on kymmenen vuoden pituinen.

Yksi projektin päätavoitteista on ekologisuus, sillä yhtä lukuun ottamatta kaikkien bussien hiilidioksidipäästöt ovat vähäiset. Kaksi minibusseista käyttää polttoainetehokkaampaa dieseliä. Busseilla voi siis liikkua ympäristöystävällisemmin.

Uusissa busseissa on tilaa liikkua. Kuva Ayuntamiento de Fuengirola.

UTEn mukaan uusien bussien ansiosta Fuengirolaan saadaan 22 uutta työpaikkaa. UTE on tällä hetkellä viimeistelemässä mobiilisovellusta, joka tarjoaa käyttäjille tietoa palveluista, reiteistä ja aikatauluista. Palveluihin voi tutustua pian myös avenida Condes de San Isidro -kadulle paikallispoliisiasemaa vastapäätä avattavassa informaatiopisteessä, josta saa myös kaikki reitti- ja aikataulutiedot.

Pormestari Ana Mula kertoo, että uudet maksuttomat bussilinjat ovat ympäristöystävällisempi ja helposti saatavilla oleva liikkumismuoto sekä kaupunkilaisille että kaupungissa vieraileville.

Lue lisää
Benalmádenan uuden juna-aseman rakentamishanke etenee
Espanjan vuoden 2023 budjetti valmis – ilmaiset junamatkat jatkuvat

Lähteet
surinenglish.com
fuengirola.es
Kuvat Fuengirolan kaupunki / Ayuntamiento de Fuengirola

Jaa:

Málagan kunniakonsulaatti täyttää 100-vuotta

Valèncian Torre Miramarista tulee vehreä paikka kaupunkikulttuurille